o filmu dara iz jasenovca

Ona glumi OZLOGLAŠENU časnu sestru u logoru: Ko je glumica sa nestvarnim očima koja nas je osvojila svojim talentom?

1

Film Dara iz Jasenovca je svojom premijerom oborio sve rekorde gledanosti, ali i poslednja repriza ovog ostvarenja je iznova fascinirala publiku, najviše maestralnom glumom koju smo imali priliku da gledamo tokom celog filma.

foto: Instagram/printscreen
foto: Instagram/printscreen

Dara iz Jasenovca je srpski film koji govori o strahotama logora Jasenovac, a jedan ovakav projekat je zahtevao skup neverovatnih glumaca, ali i njihovu odličnu psihičku pripremu kako bi bar malo dočarali svu surovost koju nose njihovi likovi.

 

Cela glumačka postava je privukla mnogo pažnje, počev od dece glumaca, pa do već afirmisanih velikih imena, a jedan od najsurovijih i najtežih zadataka je pripao glumici Tatjani Kecman koja je oživela lik časne sestre Barte Pulherije, poznate po svom ozloglašenom odnosu sa decom koja je ujedno i upravnica logora.

‒ Dobiti negativnu ulogu je divno. Glumci vole da brane svoj lik pa sam probala da nađem zrno čoveka u njoj. Moja uloga je mala. Imala sam u glavi da i ona živi u ogromnom strahu jer je samo smrt okružuje, što je, naravno, ne opravdava ‒ izjavila je glumica koja u stvarnom životu nešto sasvim suprotno od lika kog tumači.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by tatjana kecman (@tkecman)

Kako se često dešava da ljudi ne voli glumca koji tumači neku negativnu ličnost, Tatjana je rekla da smatra komplimentom to što njeni najbliži nisu mogli da je prepoznaju i tvrde da taj surovi llik ne mogu da povežu sa glumicom. Za jednog profesionalca to je jako značajno, jer onda je zadatak obavljen baš onako kako treba.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by tatjana kecman (@tkecman)

Tatjana Kecman je rođena 1969. godine u Bihaću, studije glume je započela u Sarajevu, a završila u Beogradu u klasi profesora Vladimira Jevtovića.

 

1 / 3 Foto: Youtube/printscreen

 

‒ Od kada sam stala na pozorišnu scenu, 1990. godine, moja najduža pauza bila je mesec dana. Na sceni sam bila i za vreme bombardovanja, i tokom trudnoća, i kada sam bila u gipsu, i bolesna, sa zdravstvenom legitimacijom u džepu kostima za slučaj da mi pozli i da moram u Hitnu... Eto, sad ne igram. Imam vremena na pretek, pa se osećam kao da živim nečiji život, tuđi. Pozajmila sam ga i jedva čekam da ga vratim. Šalim se, naravno. Dobar je ovaj život, privatno sam ispunjena i srećna ‒ iskrena je bila glumica.

 

Podsetimo, Tatjanu smo imali prilike da gledamo i u seriji Ubice mog oca, Vojna akademije, Žigosani u reketu, a svoju karijeru je započela ulogom u Osmoj ofanzivi krajem sedamdesetih.

 

makonda-tracker