ćerkica joj je bila zvezda vodilja

Ko je bila Jelena Marjanović? Počela je da peva sa 13 godina, predviđali su joj Cecinu karijeru, a onda je ubijena

0

Jelena je uživala u svakoj pesmi, volela je scenu, bila je puna života i nade

foto: Kurir
foto: Kurir

Mlada pevačica Jelena Marjanović je bila supruga Zorana Marjanovića i majka malene devojčice Jane. Tragično je nastradala pre šest godina i od tada je Tužilaštvo vodilo istragu, koja je danas konačno dobila epilog.

 

Za ubistvo je osuđen njen suprug, Zoran Marjanović, koji je dobio maksimalnu zatvorsku kaznu od 40 godina.

 

 

Jelena Marjanović je rođena 28.avgusta 1983. godine. selu Bekova na Goliji. Nije imala braću niti sestre, bila je jedinica. Nekoliko godina nakon rođenja cela porodica se preselila u Beograd, gde su svili porodični dom.

 

Osnovnu školu lepa pevačica je pohađala u Beogradu, a nakon nje upisala je srednju Trgovačku školu.

 

Odmalena je volela da peva. Znala je još kao devojčurak da obuje moje štikle, uzme neki predmet koji joj je kao mikrofon i onda bi stala ispred ogledala i pevala. Obožavala je da peva Cecine pesme, Draganine, ali i Brenine. Ona nije znala da hoda, stalno je trčkarala – bila je kao leptirić. Tata ju je zvao zvrk, evo sad gledam Janu, i ona kao Jeca trčkara – pričala je pevačicina majka.

 

Jelena Marjanović
foto: Printscreen

 

Jelena je počela da peva veoma rano. Još kao dete je počela da pokazuje interesovanje i talenat za muziku. Sa svojih 13 godina prvi put je počela da peva, a otac joj je bio bezuslovna podrška.

 

Svoj prvi album izdala je 2000. godine za produkcijsku kuću Renome iz Bijeljine. Dve godine kasnije izdala je album za Grand produkciju.

 

Nakon smrti oca Jelena je dugo patila, povukla se u sebe, nije pevala kao ranije. Ipak, kako je vreme prolazilo, a rane zarastale pevačica se vratila muzici.

 

 

Udala za kompozitora Zorana Marjanovića i rodila ćerku, Janu. Godine 2013. vratila se na estradu i snimila duet sa Ćirom „Sele” za Grand. Tokom naredne dve godine izdala je još nekoliko singlova, među kojima se nalazio i duet „Ti i ja” sa Markom Gačićem, zatim "Fama", "Čija si srećo nesrećo", "Bilo mi je lako"; "Ti i ja".

 

Jelena je izdala ukupno dva albuma "Ti gubiš" 2000. godine i "Mangupe" 2002. godine.

 

Jelena Marjanović
foto: Dragana Kadić

 

Jelena su tada mnogi nazivali i Cecinom naslednicom, zbog slične boje glasa, a sama pevačica je tada hvalila Jecu, rekavši da je podseća na nju kada je bila na početku.

 

Jelena je bila miljenica Saše Popovića, i cele njegove porodice. Direktor Grand ju je forsirao da nastavi da snima pesme, pružajući joj ogromnu podršku.

 

Imala je ogromnu želju da napreduje i da se bavi muzikom, ali je njene snove prekinula iznenadna smrt 2.aprila 2016. godine kada je na svirep način ubijena na nasipu u beogradskom naselju Borča.

 

 

makonda-tracker