UŽASAN KRAJ

"VOLIM GA, ALI..." Priča Ksenije Pajčin i Filipa Kapisode počela je ljubavlju na prvi pogled, a završila se — UBISTVOM

4

Jedna od najvećih tragedija srpske estrade dogodila se 16. marta 2010. godine, kada je maneken Filip Kapisoda ubio pevačicu Kseniju Pajčin, a potom izvršio samoubistvo.

foto: Vladimir Šporčić
foto: Vladimir Šporčić

Ljubav Ksenije i deset godina mlađeg manekena desila se na prvi pogled u julu 2008. godine. Upoznali su se na moru u Crnoj Gori, odmah su se zavoleli i započeli vezu.

 

- Nikada me niko nije voleo ovoliko kao Filip. Ne moramo ni da govorimo, dovoljno je samo da se pogledamo. Poznaje me bolje nego što ja sebe znam - pričala je Ksenija tada.

 

Dosta vremena su provodili zajedno, a živeli su na relaciji Cetinje-Beograd. Razdvojenost je uticala na njihovu vezu, izazivala je tugu, nervozu, ljubomoru i svađe.

 

 

Zbog Filipa nije smela ni da pogleda drugog, zbog toga bi se odmah posvađali, Rasprave su postale učestale, a niko nije slutio da će na kraju doći do tragedije.

 

Filip je poželeo da uđe u kuću Velikog brata, a Ksenija ga je svim silama odgovarala od toga. Nije mogla da podnese da mesec dana budu razdvojeni.

 

- Ako me voliš, nećeš ući... - govorila je. Posle svađe u februaru 2009. godine, raskinuli su, a maneken je ušao u rijaliti. Ipak u decembru 2009. godine su se pomirili jer nisu mogli jedno bez drugog.

 

Sve češće su pominjali brak, a Filip je počeo da je naziva svojom ženom.

 

Nažalost, periode ogromne i strasne ljubavi smenjivale su žestoke svađe. Iako je delovala veoma snažno, Ksenija je bila ranjiva i pogađala su je novinska pisanja o Filipovoj navodnoj vezi s izvesnom Italijankom. Nisu mogli zajedno, a ni razdvojeno. Ljubomora ih je razarala, a prijatelji su pričali da je Filip postao veoma depresivan.

 

Ksenija Pajčin
foto: Dragana Udovičić

- Sav je nekako bio crn u licu, bezvoljan, utučen i povremeno razdražljiv -  rekao je neimenovani izvor.

 

I Ksenijino raspoloženje se menjalo, često je imala napade plača.

 

- Navikao sam da je gledam veselu i razdraganu. Uvek je bila puna života i optimizma. Želela je i brak i decu sa Filipom… Volela ga je, ali nije mogla više sa njim. A želela je… - pričao je neutešni Karamela, koji ih je mirio svaki put kada su se posvađali.

 

Stanari zgrade u kojoj je pevačica živela su pričali da je Ksenija bila devojka vedrog duha, puna života. Otkad je bila sa Filipom, pričaju komšije, često su iz stana Pajčinove slušali vrisku i svađu.

 

- Ksenijin glas je odzvanjao "volim te", pa "ne volim te, hoću da te ostavim".

 

Ali bez obzira na svađe, ništa nije ukazivalo na tragediju...

 

- Dešavalo se da se posvađaju, sve dreči, a oni posle nekoliko minuta izađu iz zgrade zagrljeni i šetaju njenog psa - rekla je tada jedna od komšinica, dodajući da ni poslednji incidenti nisu ukazivali na tragičan kraj ljubavi.

 

- Znam da je i poslednjih dana bilo svađa, a da je nekoliko dana pre tragedije Filip uporno zvonio na interfon. Nije htela da ga pusti u zgradu. Filip je udarao i šutirao u vrata... Ne znam da li je neko od komšija ulazio ili izlazio, pa je iskoristio priliku da uđe u zgradu. Dolazila je i policijska patrola, neko od komšija ih je pozvao da smiri situaciju.

 

Filip Kapisoda se u poslednje vreme promenio. Tvrde da je postao tužan i depresivan. Prijatelji su pokušali da mu pomognu, ali nisu imali uticaja. Ponašao se čudno, a niko nije znao razlog, niti šta se dešavalo. Nije hteo mnogo da priča o njihovoj vezi. Uvek je govorio da je gotovo, da se viđaju iz navike.

 

- Ne mogu više s njim - govorila je Ksenija - Volim ga, ali ne mogu da trpim njegovu ljubomoru i posesivnost. Toliko me voli da me guši svojom ljubavlju - žalila se pop pevačica.

 

- Ubiću se ako me Ksenija ostavi - ponavljao je Filip poslednjih dana. To je i učinio. Pre toga je Kseniji oduzeo život.

 

 

 

 

 

makonda-tracker