poslednja šansa

"IDEJA JE DA REGENERIŠEMO ŠUMAHEROV NERVNI SISTEM": Nemac ide na terapiju matičnim ćelijama!

0

Šumaher je 29. decembra 2013. godine doživeo težak pad na glavu tokom skijanja u Francuskoj

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Jedan od najboljih vozača Formule 1 svih vremena Mihael Šumaher ponovo je otišao na operaciju i ovaj put lekari će pokušati da mu pokrenu nervni sistem pomoću matičnih ćelija.

 

"Ideja je da regenerišemo Šumaherov nervni sistem. U poslednjih 20 godina nauka je napravila ozbiljan korak unapred u procesu lečenja matičnih ćelija, ali to i dalje ne menja činjenicu da i dalje još malo znamo kako i na koji način utiče na ljudski mozak. Stoga, ne možemo ni da kažemo kakve rezultate će doneti." - rekao je francuski kariolog Filip Menaš, koji je i prošle godine lečio Mihalea, a navodi se da će ovoga puta biti glavni u ekipi zaduženoj da tretmanom matičnih ćelija koliko toliko.

 

foto: Profimedia

Šumaher je 29. decembra 2013. godine doživeo težak pad na glavu tokom skijanja u Francuskoj i od tada je njegovo zdravstveno stanje misterija.

On je sve vreme bio u bolnici, mišići su mu trofirali, pati od osteoporoze, većina vitalnih funkcija je značajno oslabila, pa je jedino rešenje lečenje matičnim ćelijama. Zvaničnih informacija nema, ali jasno je da je sada 51-godišnji Šumi u teškom stanju.

 

 

 

 

makonda-tracker