da li se sećate?

Zavoleli smo je kao AZRU u filmu "Dom za vešanje": Evo kako danas izgleda i čime se bavi čuvena glumica (FOTO)

0

Sinolička Trpkova je udata za stranca sa kojim je dobila dvoje dece, a uspela je i da izgradi karijeru o kakvoj je maštala.

foto: Youtube Printscreen
foto: Youtube Printscreen

Čuveni domaći film "Dom za vešanje" koji prati teška priča i ljubav  između Perhana i Azre, snimljen je davne 1988. godine, a režirao ga je Emir Kusturica.

 

Glavne uloge tumačili su Davor Dujmović i Sinolička Trpkova, a na velikom platnu dočarali su šta znači nesrećna ljubav i emocije.

 

Sinolička je tada imala samo 23 godine, ali besprekorni talenat nije mogao da se zanemari. Ona je danas uvažena profesorka glume na Akademiji umetnosti u Skoplju, a neretko se seti ovog kultnog ostvarenja.

 

— Srećna sam što sam imala tu mogućnost da budem deo izuzetno velikog filma koji se realizovao u zadnji tren pre raspada Jugoslavije. No, kada iza sebe imate jedno takvo iskustvo, onda je to i problem jer u svakom narednom poslu, bilo glumačkom ili profesorskom, težite nekom savršenstvu i podižete sopstvene kriterije. Kada znate kako izgleda proces stvaranja jednog takvog djela, uvijek ste nezadovoljni ako ne doživite, ne vidite ili barem malo ne osjetite ono što se u vama urezalo kao potraga za nedostižnim, kao magija stvaralaštva i kao beskompromisnost u ostvarenju zamišljenog  —rekla je glumica za "Azra.ba" pre nekoliko godina.

 

Od snimanja prošlo je više od tri decenije, a Trpkova danas izgleda potpuno drugačije, te je mnogi ne bi prepoznali. U braku se sa izabranikom Marselom koji je Holanđanin, a ovaj par dobio je ćerku Leonu i sina Meglena.

 

Sinolička Trpkova
foto: Facebook Printscreen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

makonda-tracker