o čemu se radi?

Britanski novinar se ostrvio na Novaka: Evo odgovora na pitanje šta se krije u Đokovićevom "MAGIČNOM NAPITKU"

0

Novak Đoković od početka karijere ne spada u omiljene sportiste stranih novinara, pa je tako jedan njegov potez tokom nedavnog meča privukao mnogo negativne pažnje...

foto: Twitter, Printscreen
foto: Twitter, Printscreen

Era najboljih tenisera u istoriji, na čelu s našim Novakom Đokovićem, ponekad često deluje nestvarno i magično. Ono što naš sportista, Rafael Nadal i Rože Federer rade na teniskom terenu često je toliko ispred konkurencije da se ponekad javljaju pitanja koriste li oni neku "dodatnu pomoć" da imaju više snage i energije na višečasovnim iscrpljujućim mečevima.


Španski teniser Rafael Nadal svako malo nađe se na meti optužbi da koristi nedozvoljena sredstva, a sada je jedan britanski novinar izrazio sumnju u to šta bi moglo da bude u flašici kojom se Đoković okrepio tokom meča protiv Van Rajthovena u četvrtom kolu Vimbldona.

 

Naime, Demijan Rajli, kolumnista  britanskog nedeljnika "Spektator", napisao je na Tviteru da bi voleo da sazna "šta je bilo u flašici".


Sigurno nije bila tečnost, a on je još gestikulirao ka svom treneru pre nego što je udahnuo nešto iz nje. Vrlo čudno — kaže Rajli.

Ovo, inače, nije prvi put da Novak koristi flašicu na ovaj način, pa je tako novinar Janik Šnajder sve podsetio da je na početku Australijan opena 2020. godine u prvom kolu Novak takođe udahnuo nešto iz flašice.

Kako pišu domaći mediji, reč je o vitaminskom koktelu koji povećava energiju prilikom velikih napora i sredstvo je koje koriste mnogi sportisti koji imaju ovako iscrpljujuće mečeve. Mnogi na društvenim mrežama ističu da veruju da bi to mogla biti i neka mešavina koja olakšava simptome astme.


Na pitanje novinara šta se nalazilo u boci, Đoković je tada kroz smeh odgovorio:


Ova pića su magični napici koje moj lekar sprema u svojoj laboratoriji. To je sve što mogu da vam kažem.

 

 

 

makonda-tracker