o njoj se priča

Ima SEDMORO DECE i isto toliko DOKTORATA: Ovo je katarska Džeki Kenedi, modna ikona i emirova "žena broj 3"

0

Nju je Vogue uvrstio u pet najbolje odevenih žena na svetu, a ona pored istančanog modnog ukusa ima i sedam doktorata.

foto: FRANK VAN BEEK / AFP / Profimedia
foto: FRANK VAN BEEK / AFP / Profimedia

Šejha Moza Bint Naser je supruga katarskog emira Hamada bina Khalifa Ala Thanija, a njena priča je jako zanimljiva.

 

Šejha je treća supruga, ali bi se reklo i da je najvoljenija. Njen sin Tamim je proglašen za prestolonaslednika, iako nije prvorođeno dete, a pored njega, ima još četiri sina i dve ćerke.

 

Ona se često pojavljivala u javnosti i uvek je pratila supruga na službenim putovanjima, pa je tako i skrenula pažnju na sebe, svojim izgledom, stavom i ponašanjem.

Kada se 1977. udala za katarskog emira, Moza je imala samo 18 godina i bila je student Univerziteta u Kataru, diplomirala je sociologiju devet godina kasnije. Ona je jako posvećena socijalnom radu, ali i fondaciji svog supruga koja je izgradila brojne fakultete, Šejhin posvećeni rad je rezultirao time da dobije sedam počasnih doktorata. 

 

1 / 4 Foto: FRANK VAN BEEK / AFP / Profimedia

 

Neki je zovu i druga Džeki Kenedi, dok se pretpostavlja da ona u garderoberu ima pravo modno bogatstvo. Poznato je da u javnosti uvek oblači odevne predmete poznatih modnih kuća, kao što su Chanel, Dior, Givenchy čiji komadi dostižu cenu i do 30.000 dolara, a ono što je specijalno kreirano za nju košta čak i 100.000 dolara.

Ova žena je aktivna u mnogim organizacijama, ulaže svoje znanje u nauku, pomoć drugoj deci, demokratske organizacije. Najviše pažnje, osim izgledom, privukla je svojim govorima u velikim društvenim institucijama i jasnim stavovima koje je iznosila.

 

 

makonda-tracker