DA LI SE SEĆATE?

Zbog stravične TRAGEDIJE su kružile urbane LEGENDE o njemu: Detalj iz života Slavka Banjca koji ste zaboravili

0

Slavko Banjac je naš proslavljeni pevač, a malo je poznato da je davne 1995. doživeo veliku tragediju u kojoj zamalo da izgubi život.

foto: Youtube/printscreen
foto: Youtube/printscreen

Slavko Banjac je u jeku svoje popularnosti doživeo strašnu saobraćajnu nesreću, a oko toga su se posle nizale razne urbane legende o pevaču.

 

Popularni pevač je doživeo udes na putu od Niša ka Pirotu, a tada je poginuo njegov najbolji prijatelj Rade Jovanović koji je i vozio te noći. Nakon ovoga, mediji su spekulisali kako je Banjcu lice unakaženo, pa zbog toga ga nema u javnosti, a neki su išli i toliko daleko da su pričali kako je pevač zapravo poginuo, pa se zbog toga ne pojavljuje u javnosti.

 

Nakon svega toga, list Sabor je objavio detalje nesreće, kao i pevačevu izjavu posle svih stresnih događaja.

 

- U subotu 21. januara proneo se glas estradom da je popularni pevač Slavko Banjac imao saobraćajni udes kod Pirota. Svi su govorili da je imao mnogo sreće, da je prošao sa lakšim povredama, ali ostali detalji iz sata u sat poprimali su različite varijante. Znalo se da je primljen u bolnicu u Nišu i da je vozač poginuo.

Onda je u dnevnim novinama osvanula šira informacija: "U teškoj saobraćajnoj nesreći na ulazu u Pirot, prvog sata subote poginuo je nekadašnji pirotski košarkaš Rade Jovanović (42), a lakše je povređen njegov suvozač Slavko Banjac. Vozač građevinskog preduzeća "Progres" Rade Jovanović i pevač Slavko Banjac, kako je izjavio dežurni istražni sudija Dojčin Ristić, vraćali su se "zastavom 128" iz Niša. Posle ponoći, na samo stotinak metara ispred Pirota, udarili su u parikirani bugarski šleper, koji je stao zbog kvara na motoru. Šleper je bio propisno parkiran, obeležen trouglom i svetlećim signalima. Od silnog udara vozač Rade Jovanović je na mestu ostao mrtav, a Slavko Banjac je prošao sa lakšim ozledama i upućen je u Niš radi detaljnog pregleda, ali je van životne opasnosti. Zbog ovog udesa odložena je priredba za izbor sportiste godine pirotskog okruga, na kojoj je Slavko Banjac trebalo da učestvuje."

- To je bio moj drug, sjajan čovek, bivši sportista, koji je nekada vozio na relijima, radio kao profesionalni vozač u svojoj firmi i evo, sudbina je tako htela da izgubi život u automobilu. Teško mi je da govorim o tome. Rade je bio super momak, imao je i porodicu, dvoje male dece - izjavio je Slavko.

 

Pevač je tada istakao da se ne oseća loše, ali da ne može da spava i da se teško oporavlja od scena koje je preživeo. Zanimljivo je da je u svim izveštajima pisalo da je bugarski kamion bio propisno parkiran i da je istakao trougao, međutim, Slavko je tvrdio da trougao nije uočio ni on ni njegov prijatelj i da Rade takav detalj ne bi zanemario s obzirom da je bio profesionalni vozač. U narednom periodu svi Slavkovi nastupi su bili otkazani dok se on potpuno nije oporavio i psihički i fizički.

 

 

makonda-tracker