šta vi mislite?

Naučnici dokazali da Amber Herd ima najlepše lice, ali ipak nije tako? Pogledajte koje dve žene liče na SAVRŠEN MODEL

1

Kako su oni naveli prema određenim parametrima na prvom mestu se našla Depova bivša, ali ako je suditi po idealnom licu koje su stvorili, čini se da postoje žene koje tako izgledaju. 

foto: Berzane Nasser/ABACA / Abaca Press / Profimedia
foto: Berzane Nasser/ABACA / Abaca Press / Profimedia

I dalje je priča oko suđenja između Amber Herd i Džonija Depa aktuelna. Neprestano se analiziraju njihovi postupci, "kopa" se po njihovoj prošlosti, komentariše se njihova garderoba, a sada su naučnici otišli korak dalje - analizirali su oblik lica Amber Herd i ako je suditi po rezultatima ona ima najlepše lice na svetu. 

 

"Indenpendent" prenosi da je dokrtor Džulian De Silva iz Centra za naprednu estetsku i plastičnu hirurgiju lica u Londonu koristeći tehnike mapiranja otkrio je da upravo pomenuta glumica ima najlepše lice. 

 

Kako piše, doktor koristio je tehnike mapiranja lica kako bi otkrio ko je srećnica koja ima najlepše lice na svetu.

 

 

De Silva je svoje istraživanje počeo još 2016. i upotrebio grčki zlatni presek lepote koji iznosi 1,618, inače poznat kao "Fi"(Phi). Presek određuje ono što se smatra savršenom razmerom crta lica.

 

Njegove analize i teorija kažu da je Herdova dostigla neverovatnih 91,85 posto poklapanja sa modelom koji je "savršen". 

 

— Grci su otkrili da se taj presek pojavljuje svuda u prirodi i hiljadama godina se smatralo da sadrži tajnu formulu najlepših lica sveta — objasnio je De Silva, u razgovoru za "US Weekly, pa dodao:

 

— Dugo se smatralo da presek Fi od 1,618 krije tajnu lepote, ali sada s računarskim mapiranjem možemo izračunati kako se to odnosi na prave žene.

 

Koristeći iste tehnike, De Silva je takođe otkrio da Kim Kardašian ima najbolje obrve, Skarlet Džohanson najbolje oči, a Emili Ratajkovski najsavršenije usne.

Kada je to otkrio doktor De Silva je stvorio "savršeno" lice koristeći nos Amber Herd, obrve Kim Kardašian, oči Skarlet Džonson, Rijanin oblik lica, usne Emili Ratajkovski i čelo Kejt Mos.

 

 

Ako je suditi po fotografiji koja predstavlja najsavršenije lice, čini se da postoji nekoliko žena na javnoj sceni koje liče na pomenuti model, a da to nije Amber Herd. "Savršeno" lice čini se da imaju manekenka Irina Šajk i glumica Olivija Vajld. 

 

  • Irina Šajk
1 / 4 Foto: Profimedia

 

  • Olivija Vajld
1 / 4 Foto: KEVIN DIETSCH / UPI / Profimedia

 

 

Na koga vama liči savršeni model?

 

 

makonda-tracker