da li ste znali?

Sećate se čuvene Riki iz serije Miris kiše na Balkanu? Evo gde je danas i čime se bavi Aleksandra Bibić

0

Serija Miris kiše na Balkanu je bila jako popularna tokom svog redovnog emitovanja, a poznata glumačka imena su oživela jednu jevrejsku porodicu tokom Drugog svetskog rata u Sarajevu.

foto: Youtube Printscreen
foto: Youtube Printscreen

Svima nam je dobro poznat lik balerine Riki Salom, a nju je inače glumila Aleksandra Bibić, takođe školovana balerina koja je odlično donela ovu zahtevnu ulogu.

 

Serija je, između ostalog, pratila život mlade i talentovane Riki koja ne mari za pravila i mišljenja drugih, a zbog svog načina života, mnogi je ne shvataju za ozbiljno.

 

Inače, Rifka Levi Salom je bila prva sarajevska profesionalna balerina  i primabalerina Narodnog pozorišta u Beogradu. Ona i njene sestre, ali i brat su se razlikovali od ostalih jer su imali drugačije poglede na život, odstupali su od strogih pravila i običaja, a sa druge strane, svi su bili uspešni u svom poslu.

Aleksandra je svojevremeno istakla da nije morala specijalno da se priprema za ovu ulogu jer je, baš kao i Riki, imala slično detinjstvo, pa čak i povredu kuka koju je Riki Salom jedva prihvatila, a ona je ujedno značila i kraj njene karijere u usponu.

- Ljubiša je od početka želeo da tu ulogu poveri nekoj balerini i tada je čuo za mene, a ja sam, inače, jedan kraći period studirala glumu na Akademiji lepih umetnosti, ali sam morala da odustanem od fakulteta zbog mnogobrojnih obaveza u pozorištu. Na prvom sastanku sa Ljubišom mnogo smo pričali, a ubrzo posle toga mi je poverio ulogu Riki - rekla je Aleksandra za Hello.

 

Ona je dodala i da se u početku plašila jer nikad nije radila tako zahtevan projekat, ali se posle opustila i slušala korisne savete Ljiljane Blagojević, Mirke Vasiljević, Marije Vicković, Kaline Kovačević.

Aleksandra je dobro poznata ljubiteljima baleta, ovim poslom se bavi od treće godine, pa je posetiocima Narodnog pozorišta ona jedno od omiljenih lica.

 

Aleksandra Bibić je udata za kolegu, baletskog solistu, Dejana Kolarova, a oni su roditelji petogodišnje devojčice specifičnog imena, Varvare.

 

 

 

makonda-tracker