(FOTO)

Viđate je na malim ekranima, a ne biste mogli da pretpostavite ko joj je ĆERKA: Ova plavuša je majka Mirke Vasiljević

0

Kažu da je glumica od mame nasledila harizmu i lepotu. 

foto: Antonio Ahel/ATA Images
foto: Antonio Ahel/ATA Images

Glumicu Mirku Vasiljević javnost poznaje još kao devojčicu koja je sa 15 godina zakoračila na javnu scenu. Kako mediji prenose, ona je imala veliku podršku jedna od najbitnijih osoba u njenom životu, a to je majka Mirjana Vasiljević koja je i dan danas glumicina najveća podrška. 

 

Njenu majku takođe često možemo sresti na malim ekranima, a vidljivo je da je Mirka od mame nasledila lepotu, stav i harizmu. 

 

Iako i Mirjanu Vasiljević možemo videti na malim ekranima njih dve ne dolaze i istig profesija. Mirkina mam je direktorka  Sektora za upravljanje vazdušnim saobraćajem, meteorološkim uslugama i uslugama vazduhoplovnog informisanja Kontrole letenja Srbije.

 

Za vazduhoplovstvo se, baš kao njeno dete za umetnost, opredelila rano. Posle prakse u srednjoj školi i prolazeći sve poslovne faze, korak po korak, stigla je do sadašnje odgovorne funkcije.

 

1 / 2 Foto: Printscreen Youtube

 

— Kontrole letenja različitih zemalja moraju da budu usklađene, sve mora da bude harmonizovano i bez zastoja zato što avioni na granici ne mogu da stanu. Iz tog razloga i kontrolori moraju da budu maksimalno fokusirani pa su smene takve da u okviru radnog vremena u kontinuitetu mogu da rade najviše dva sata. U vreme najgušćeg saobraćaja tokom letnje sezone čak samo jedan sat, posle čega sledi sat vremena pauze — opisala je Mirjana Vasiljević u jednom intervjuu kako izgledaju njena zaduženja na radnom mestu.

 

makonda-tracker