da li ste znali?

Janino NIKAD NE MOŽETE pogoditi, a za Mileta Kitića ste sigurno u zabludi: Otkrivamo PRAVA IMENA naših najvećih zvezda

0

Brojne domaće javne ličnosti imaju pseudonime po kojima ih pubilka decenijama poznaje, međutim, to nisu njihova prava imena.

foto: Damir Dervišagić, Dragana Udovičić
foto: Damir Dervišagić, Dragana Udovičić

Brojne zvezde našeg estradnog neba su se odlučile za dopadljiva i upečatljiva imena kako bi ih publika lakše zapamtila.

 

Nije redak slučaj da se neke javne ličnosti toliko naviknu na svoj pseudonim, pa skoro i da ne obraćaju pažnju kada ih neko nazove pravim imenom.

 

Ana Bekuta (Gordana Nadežda Polić)

 

Ana Bekuta
foto: ATA Images

Jedna od najpopularnijih žena u narodnoj muzici bila je Gordana Nadežda Polić sve do 1985. godine, kada je na predlog Predraga Vukovića Vukasa počela da koristi umetničko ime. Naime, tada je na sceni bilo previše Nada - Nada Topčagić, Nada Mamula, Nada Knežević, Nada Obrić...

 

- Kod mene je mnogo efektnije bilo ime Ana Bekuta, zbog kojeg sam na početku karijere dala i naziv svom pratećem ansamblu Anabe. I ime je deo vlastitog imidža - izjavila je ona jednom prilikom.

 

Mediji su, inače, prošle godine pisali da je Ana i zakonski promenila ime, pa joj sad i u ličnoj karti piše ono pod kojim je svi znamo i volimo.

 

Nada Topčagić (Senada Topčagić)

 

Nada Topčagić
foto: Ana Paunković

Brojni mediji pisali su proteklih godina da je jedna od najuspešnijih muzičkih zvezda na ovim prostorima rođena kao Senada. Nije tačno poznato kada je ona počela da koristi nadimak kao način da se njeno ime lakše upamti, ali je svi znaju uglavnom kao Nadu.

 

Lepa Lukić (Lepava Mušović)

 

Lepa Lukić
foto: Ana Paunković

Nekrunisana kraljica narodne muzike rođena je 1940. godine kao Lepava Mušović. Ipak, joj ovo ime stoji u ličnoj karti, svi je znaju po nadimku i prezimenu njenog prvog supruga.

 

Jana (Dragana Todorović)

 

Jana Todorović
foto: Antonio Ahel/ATAImages

Pevačica rođena 1974. godine u Prištini opšte je poznata kao Jana, dok se ona zapravo zove - Dragana Todorović. Iako ova dva imena nimalo ne podsećaju jedno na drugo, ali i njeno ime je izuzetno lepo, moramo priznati da je Jana zaista odabrala efektan i zanimljiv pseudonim.

 

Nastavak na sledećoj strani...

makonda-tracker