Marko Bulat: Okrnjen sam, ali srećan

0
Pevač Marko Bulat nakon razvoda od supruge Maje beg od samoće pronalazi u svom poslu, kao i školovanju na Akademiji Srpske pravoslavne crkve i priznaje da još nije spreman za novu ljubav
Foto: Vladimir Šporčić, privatna arhiva
Foto: Vladimir Šporčić, privatna arhiva

Brojne poslovne obaveze, ali i predavanja i ispiti na Akademiji Srpske pravoslavne crkve, pomažu folk pevaču Marku Bulatu (38) da bar na trenutak zaboravi na bolan razvod od supruge Maje (34) kraj koje je proveo osamnaest godina. Skoro dve decenije dug brak njegova bivša izabranica naglo je prekinula krajem leta, ali Marko je dugo gajio nadu da će prevazići probleme i pomiriti se. Nakon što je uvideo da je to nemoguće, prihvatio je surovu realnost i pokušao da krene dalje.

- Maja i ja smo se razdvojili prvog septembra i evo sada je već četvrti mesec kako nismo zajedno. Nas dvoje nismo ljudi koji detaljišu o svojoj intimi, a naročito ona koja nije javna ličnost, pa ne želim da se njeno ime provlači po medijima. Ukoliko stalno pričaš o tome, stiče se utisak kako ne želiš da staviš tačku na taj deo života. Maja više nije ni moj menadžer, ali zadržali smo dobar odnos. Ostali smo prijatelji i bićemo to do kraja života – govori Marko koji nakon što su mu se srušili najveći snovi, više ne pravi planove za budućnost.

- Osamnaest godina pevao sam četiri dana nedeljno i stalno bio angažovan, zbog čega je trpeo moj privatni život. Sada kada nisam sa Majom, idem na fakultet, radim, viđam se sa prijateljima... Da nemam obaveze, mislim da bih sve što mi se dogodilo mnogo teže podneo, pošto bih više razmišljao o prošlosti i budućnosti. Toliko o planovima... Planirao sam da imam četvoro, petoro dece pa ništa. Planirao sam da ostarim s nekim pa ništa – iskren je pevač kome nimalo nije prijatno da govori o navodnoj novoj vezi svoje bivše supruge.

- Ne bih da to komentarišem. Pošto nismo zajedno, Maja može da radi šta god hoće, to je njena stvar – tvrdi Bulat koji za sada ne priželjkuje ni novu vezu, a ni eventualni ponovni odlazak pred oltar.

- Kod mene je to baš komplikovano, a sada ne razmišljam o novom braku, niti ga planiram. Trenutno nisam otvoren za nove ljubavi, već zatvoren, baš zatvoren... Kada me neko upita za mišljenje o braku, kažem da bih, iako sam se razveo posle osamnaest godina, opet sve ponovio jer je to bio predivan deo mog života. Ja od srca svima želim takve godine braka – priznaje muzičar koji je potpuno predan učenju na Akademiji Srpske pravoslavne crkve gde studira freskoslikarstvo i priprema se za skorašnje kolokvijume i ispite.

- Spremam se za kolokvijume, kao i seminarske radove od kojih imam tremu jer ih nikada ranije nisam pisao. Iako sam potpuno opterećen fakultetskim obavezama, uživam u tome, ali nemam vremena ni za šta drugo, pa čak ni za trening. Ni kada dođe vikend, ne mogu da se odmorim jer idem na nastupe. Ipak, raduje me što sam kreativan i imam energiju da crtam, pišem i pevam, pa mogu da izdržim čak i da ne jedem. U suštini, i dalje sam srećan čovek, okrnjen, ali srećan zato što radim stvari koje volim i koje me ispunjavaju – zaključuje Marko i kaže da priprema album koji bi trebalo da objavi tokom 2012. godine. Takođe, napominje i kako bi opet voleo da na bilo koji način postane deo tima rijaliti šou-programa Survivor u kojem je učestvovao prošle godine.

 

Ksenija Konić

 

makonda-tracker