neverovatna žena

JOŠ JE NIJE NI UPOZNAO, A REKLI SU MU ― OŽENIĆEŠ JE: Životna priča prelepe Amal, žene koja je ukrotila Džordža Klunija

2

Prelepa Amal Alamudin Kluni danas puni 43 godine, a priča o tome kako je upoznala i momentalno očarala slavnog zavodnika i "večitog neženju" Džordža Klunija potpuno je nesvadkidašnja

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Priča Amal Kluni jedna je od onih koje se ne čuju svakog dana! Osim braka sa jednim od najpoznatijih glumaca današnjice, Amal je izuzetno uspešna u svom poslu, gde je ostvarila zavidnu karijeru advokatice koja se specijalizovala u oblastima međunarodnog prava i ljudskih prava.

 

Amal je rođena Libanka, ali sa samo dve godine napušta Bejrut sa porodicom, kada su se preselili u Englesku bežeči od vihora rata. U Engleskoj je završila osnovnu i srednju školu, a studije prava na "St. Hugh’s College" univerzitetu u Oksfordu. Školovanje je nastavila, a titulu magistra prava stekla je na "NYU" u Njujorku.

 

1 / 10 Foto: Profimedia

 

Nakon diplome jedno vreme je radila za Soniju Sotomajor, sudiju američkog Vrhovnog suda. Kada se 2010. vratila u Englesku, počela je pripravnički staž u londonskoj kancelariji "Doughty Street Chambers", gde su je, potom, i zaposlili. Kasnije je postala jedna od najpoznatijih pravnica za ljudska prava, ali uprkos njenoj besprekornoj karijeri i impresivnim uspesima, slavu je stekla tek kada je za oko zapela dotadašnjem večitom zavodniku ― Džordžu Kluniju.

 

Kako je sam otkrio, Džordž Kluni je Amal upoznao sasvim slučajno, ali bio je to sudbinski susret koji mu je obeležio život. Kluni je objasnio da je Amal sa jednim zajedničkim prijateljem došla u njegovu kuću na jezeru Komo 2013. godine, na putu za Kan. Međutim, onaj ko je predvideo njihovu budućnost bio je njegov agent.

 

 

Najluđa stvar je to što nisam ni izašao iz kuće. Naš zajednički prijatelj me nazvao i rekao: Stižem kod tebe. Mogu li da dovedem i prijateljicu? Naravno da ga nisam odbio, a onda me nazvao moj agent koji je rekao: Upravo sam upoznao tu ženu koja dolazi kod tebe i koju ćeš oženiti ― rekao je glumac.

 

Tada su me posetili i moji roditelji, pa su se našli sa svima nama. Jednostavno smo počeli da pričamo svi zajedno celo veče. Tek kasnije sam uzeo njenu imejl adresu kako bi mi poslala slike sa roditeljima. Tako smo počeli da se dopisujemo. Nisam ni znao da li bi želela da izađemo, mislio sam da smo prijatelji ― rekao je on.

 

Ipak, osvajanje osvajanje lepe pravnice tek ga je čekalo. Nekoliko nedelja kasnije otišli su na prvi dejt u Londonu, a samo šest meseci kasnije, glumac je zaprosio advokaticu.

 

Džordž i Amal Kluni venčali su se 2014. u hotelu Aman Kanal Grande u Veneciji. Amalin otac Remzi odmah nakon svadbe rekao je da što pre želi unuke. Tri godine kasnije Amal i Džordž dobili su blizance Elu i Aleksandera.

 

 



 

 



 

 

makonda-tracker