uspomene

Zakleo se da nikada neće kročiti u Beogradsko dramsko pozorište: Čkaljina UNUKA otkriva detalje iz glumčevog života

0

Jovana Petrović, Čkaljina unuka krenula je njegovim stopama što je obradovalo publiku.

foto: Youtube Printscreen
foto: Youtube Printscreen

Legendarni glumac domaće kinematogradije Miodrag Petrović Čkalja obeležio je jednu eru, a i danas niko ne može zamisliti humoristički žanr bez pomisli na njegove improvizacije, replike i talenat.

 

Čkaljina unuka Jovana Petrović koja je krenula dedinim stopama otkrila je u kakvim odnosima je glumac bio sa kolegom Pavlom Vuisićem, jer su se u javnosti neretko pojavljivale informacije o ovom dvojcu:

 

"Voleli su da se čuju, vodili ozbiljne razgovore, nikakva mržnja nije postojala. Ćale je rekao - neka se dva glumca mrze, ali da naprave tako nešto dobro i biće super. Deda jeste imao svoje žute minute, crne dane. Sedi sam, ima svoje vreme, ali to svakome treba, ponekad", rekla je Jovan u intervjuu za Kruševac Press, a potom je ispričala kako je Čkalja živeo nakon odlaska u penziju: 

 

Miodrag Petrović Čkalja
foto: Youtube Printscreen

"Tačno je da ga niko nije ispratio kada je otišao u penziju. Samo čuvar koji je rekao - želim vam sve najbolje. Zakleo se da neće nikad da kroči u BDP gde je proveo radni vek. Toliko je to teško njemu padalo da nije mogao da gleda moju premijeru u istom pozorištu. Tužan? Zamisli pored mene da bude tužan! Lupetaju gluposti! Bila je 1998. godina. Nije moglo ništa da se kaže protiv bilo koga, diktatura. Javi se žena iz nekih novina da dođe. Kažem dedi da da podršku opoziciji:

 

"Napiši da, eto, jedva krpiš kraj sa krajem, jedeš kosti, malo gricneš iz kontejnera, kažem mu. Kao da ispadne fora. Istina je da to nije bio on, nego je progovorio u ime hiljade, miliona penzionera, umetnika.", završava Čkaljina unuka.

 

 

 

makonda-tracker