strašno

Uznemirujuća scena iz Ukrajine: Anđelina Džoli trči po ulicama dok sirene BRUJE za UZBUNU

11

Svi članovi njenog tima požurili su da se sklone na sigurno. 

foto: EPA-EFE/JIM LO SCALZO
foto: EPA-EFE/JIM LO SCALZO

Samo nekoliko sati od trenutka kada se glumica Anđelina Džoli potpisivala autograme gostima jednog kafića u Lavovu, ona je osetla užase koji stanovnici tog grada skoro pa svakodnevno doživljavaju. 

 

Ona je šetala gradom uz pratnju, ali su se ubrzo začule sirene kada je su svi zajedno počeli da se brže kreću, pri čemu je jedna devojka iz njene pratnje zamolila da snimanje prestane, piše Daily Mirror.

 

 

Snimak glumice kako u popodnevnim satima u kafiću potpisuje autograme gostima brzo se proširio društvenim mrežama.

 

 

— Ništa posebno. Samo Lavov. Otišla sam na kafu i videla Anđelinu Džoli — napisala je na društvenim mrežama Maja Pidhorodetska uz video na kojem je slavna holivudska glumica.

 

Ona nije bila upadljiva, jer je nosila široki sivi duks i trenerku, ali su je gosti svakako primetili. 

 

Anđelina Džoli inače je poznata po svom radu s izbeglicama, a na početku Ruske agresije na Ukrajinu odmah je upozorila sve na stradanje civila. 

 

— Već smo videli izveštaje o žrtvama i ljudima koji su počeli da beže iz svojih domova tražeći sigurnost. Prerano je da znamo što će se dogoditi, ali značaj ovog trenutka ne može da se preceni — napisala je tad glumica.

 

1 / 5 Foto: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

 

Takođe je i na svom Instagram profilu ukazala na patnje izbeglica širom sveta: 

 

— To iseljavanje uključuje preko 6 miliona Sirijaca, najveće svetske populacije izbeglica, koji su raseljeni već više od deceniju. I više od milion pripadnika naroda Rohindži iz Mjanmara, koji osim što su prisilno raseljeni, takođe su apatridi. I gotovo 48 miliona ljudi koji su proterani iz svojih domova zbog sukoba i nasilja, koji žive interno raseljeni u svojim zemljamau Jemenu, u Somaliji, u Avganistanu, u Etiopiji i na mnogim drugim mestima — upozorila je.

 

 

makonda-tracker