strašno

Kad se odbranila od batina — njegova majka ju je IZBACILA: Potresna ispovest srpske pevačice o teškom životu

1

Od najranijeg detinjstva, poznata pevačica suočavala se s najbolnijim nedaćama...

foto: Dragan Kadić
foto: Dragan Kadić

Čuvena pevačica narodne muzike Gordana Goca Lazarević jednom prilikom je ispred televizijskih kamera ispričala svoju tešku životnu priču.


Ona se prisetila bolnog perioda kada je ostala bez majke, životnim mukama koje je iskusila, svom detinjstvu bez roditelja...


Kako je tada ispričala, njeni roditelji radili su inostranstvu, dok su brat i ona bili u Srbiji kod strica.

 

Dok nisam počela da živim samostalno, namučila sam se mnogo. Sve je bilo surovo. Mama i tata su trbuhom za kruhom otišli u inostranstvo. Ostavili su mene i brata kod strica i strine. Onda je i strina morala da ide da radi, pa je ostavila mene i brata u kući u šumi sa jednim neuglednim čovekom da nas čuva. Nije se presvlačio po deset dana — ispričala je ona svojevremeno.


Od ranog detinjstva ima gastritis, koji je posledica siromašne i nezdrave ishrane.


Mi smo preko nedelje mazali pašteticu i margarin na hleb. Nismo znali ništa drugo. Dok strina ne dođe. Otud i moj gastritis, koji vučem od ranog detinjstva. Moram da kažem da nikada nismo bili gladni. Čokoladu smo kupovali jednom mesečno, ono malo životinjsko carstvo — prisetila se pevačica.

 

Goca Lazarević
foto: Stefan Tomasevic/ATAImages

Dok je još Goca bila vrlo mlada, majka joj je stradala u saobraćajnoj nesreći, što je bol koji nikad nije prevazišla.


Znam da je ona otišla, ipak smo mi bili mali. Ja znam da je ona otišla, a ja sam uvek imala iste snove. Decenijama sam sanjala da se ona vraća, ali njen nedostatak u odrastanju, toplini, ljubavi u svemu — ispričala je Goca za "Glamur" na TV Happy.


Njen otac potom je menjao životne saputnice, a neke od njih bile su sve samo ne brižne prema Goci i njenom bratu, zbog čega je na kraju i završila u Beogradu.


Kada je jedna od njih došla, smislila sam srednju školu koja ne postoji nigde u blizini da pobegnem da ih ne gledam. Otišla sam u Beograd — rekla je tada pevačica.

 

Ipak, novi krov nad glavom pronašla je kod maćehine rodbine, koja je nije poštovala. Imala je samo 15 godina kada je sin jedinac iz te porodice počeo da je tuče nemilosrdno.


Nije voleo što sam ja tu. Svaki dan me je tukao iz ljubomore, a jednom kada me je ozbiljno udario sam mu vratila. Tada mi je njegova mama rekla da tražim drugu kuću. Spakovala sam stvari u kartonsku kutiju i pošla sam da tražim tetku. Znala sam samo da radi kod Liona u nekom bifeu. Jedva sam je našla — prisetila se Goca.

 


Pevačicin život obeležila je ljubav s Milutinom Popovićem Zaharom, s kojim je u braku provela 16 godina. Zahar je, inače, bio i njen najverniji saradnik, i autor je Gocinog najvećeg hita — pesme "Vidovdan". Međutim, na kraju su se rastali...


Različitost je interesantna, a ti polariteti stvaraju privlačnost. Ali ako u tim različitostima nema kompromisa to postaje malo naporno. Tokom godina je počeo da bude neizdržaj nekih elemenata života, a onda se dogodilo da se to pretvorilo u svoju suprotnost. Kažu da je između ljubavi i mržnje tanka granica — priznaje Goca.

 

 

makonda-tracker