digla glas

Sa 18 godina preživela TRAUMATIČNO ISKUSTVO: Verica Rakočević progovorila o SILOVANJU

0

Kreatorka je odlučila da ispriča detalje strapšne scene koju je proživela kada je postala tek punoletna. 

foto: Mateja Stanisavljevic/ATAImages
foto: Mateja Stanisavljevic/ATAImages

Kreatorka Verica Rakočević doživela je jedno traumetično iskustvo kada je postala tek punoletna. Nju je silovao poznanik, a te strašne scene i danas pamti.

Odlučila je da progovori o ovoj temi i pomogne ženama koje su prošle kroz istu situaciju. 

 

To je jako škakljiva tema. Privatno imam svoj stav o tome i ne bih ga javno iznosila. Ja sam svoje traumatično iskustvo ispričala kod Nataše Miljković na RTS da bih pomogla savetima i ličnom životnom pričom jednoj šesnaestogodišnjoj devojčici koju su silovali drugari. Bila sam jako mlada (18 godina), imala stroge roditelje, i nisam prijavila počinioca tog dela. Kasnije sam smatrala besmislenim da posle deset godina pokrećem priču koja ništa dobro ne bi promenila u mom životu. Ono što sada mogu da kažem je, prijavite odmah, istog trenutka i bez obzira kakav odnos imate sa roditeljima, oni su ti koji će uvek biti vaš zid odbrane.

 

Na pitanje koja je njena poruka ženama koji su prijavile nasilje, a koja onima koje još to nisu učinile, Verica je rekla:

 

Onima koje su prijavile, nemam šta da poručim, one koje nisu neka to učine odmah bez dana čekanja.

 

 

Verica je uvek prkosila vremenu i živela van njegovih okvira, kako u poslu, tako i u ljubavi. Zato je otkrila tajnu kako se dobro snalazi na nepoznatom terenu.

 

— Rodite se sa snagom i predodređenošću da budete drugačiji. Kada još svim snagama negujete tu predodređenost onda tu nema velike tajne. Snaga uma, doslednost i istrajnost da budete to što jeste, bez obzira što se ne uklapate u kliše — rekla je.

 

 

makonda-tracker