"to mi je primitivno"

Zbog fotografije u miniću je optužili da "glumi devojku": Verica Rakočević ogorčena nakon negativnih komentara

23

Proslavljena dizajnerka Verica Rakočević (73) žena je koja se nikada nije opterećivala tuđim mišljenjem, ali ponekad neprijatni komentari mogu da naljute i one najčvršće, pa ona ne krije da je, kako kaže, ogorčena nakon negativnih reakcija na Instagramu

foto: Mateja Stanisavljevic/ATAImages
foto: Mateja Stanisavljevic/ATAImages

Jedna od najpoznatijih srpskih modnih kreatorki Verica Rakočević korača kroz život ne osvrćući se na mišljenja drugih i živi po svojoj meri, a spada u žene koje odbijaju da se povinulu pred pravilima koje je nametnulo društvo.


Čuvena dizajnerka tako ne haje za komentare zbog velike razlike u godinama između njenog supruga i kompozitora Veljka Kuzmančevića i nje, niti pristaje da se oblači onako kako drugi očekuju. Upravo je ovo drugo razlog neočekivane i, kako je i sama istakla, primitivne reakcije na društvenim mrežama.

 

Verica je, naime, na Instagramu objavila fotografije za koje je pozirala u mini-suknji, a potom i nekoliko na kojima nosi dugačke haljine s dubljim šlicem. Ona na njima izgleda spektakularno, pa su joj mnogi pratioci udelili komplimente za izvanredan stas, ali se našao i poneko ko je imao negativan komentar ― da "glumi devojku", "to ne priliči njenim godinama" itd.

 


Dizajnerka nije prećutala, pa je usledio njen odgovor svim dušebrižnicima.


Vrlo sam svesna svojih godina i trudim se da ih nosim u skladu sa energijom koju imam. Uopšte ne pripadam onoj kategoriji žena koja će se takmičiti sa mlađima, to mi je primitivno. Ogorčena sam na činjenicu da žena kada napuni 35, 40 godina mora da nosi kratku kosu, haljine duge do zemlje, ne sme da joj se vidi nijedan delić tela. To je glupost, treba da se oblačite onako kako se osećate ― istakla je Verica za Kurir TV.

 

Ona je dodala da je najvažnije stanje u glavi i da je njoj smešno određivanje šta ko treba da obuče u zavisnosti od datuma u ličnoj karti.

 


Na kraju krajeva, šta znače dobre noge? Mnogo više od dobrih nogu znači pametna glava je bitna. Nekada mi je smešno kada se dovodi u pitanje kada neko ko ima više godina mora nekako da se oblači. Niko meni ništa ne diktira, ja se oblačim kako ja želim, udala sam se za osobu koju želim. Način života, genetika, raspoloženje, to najviše utiče na lepotu. Mi svoju sreću prenosimo na druge. Imati dobre noge i lepo telo u 70 godina jeste privilegija ali je najmanje važno to prikazivati ― objasnila je Verica.

 

Ona je istakla da se nije udala po diktatu, niti živi po diktatu, kao i da smatra da se oblači pristojno. Kako je napomenula, ona je svesna da je uradila mnogo više i važnijih stvari u svojoj karijeri od toga što je pokazala dobre noge, ali da živimo u vreme senzacionalizma.

 

 

Verica je, inače, i prošle godine, bila na meti sličnih komentara, nakon što je podelila fotografiju za koju je pozirala u sako-haljini, a tada je odgovorila:

 

Da li žena u sedamdeset treba da nosi ovo? Da, ukoliko joj je samo nebo granica i ukoliko je apsolutni vlasnik svog života.

 

Savršen zaključan i još jedan razlog zašto obožavamo Vericu Rakočević!

 

 

 

 

 

 

 

makonda-tracker