Mnoge žene se ne usuđuju da pričaju o tome: Vesna Đogani podelila ISKUSTVO koje SVAKO treba da PROČITA

0

Pevačica Vesna Đogani je odlučila da o najvećim strahovima i problemima govori otvoreno u javnosti.
 

foto: Nemanja Nikolić
foto: Nemanja Nikolić

Mnoge žene se tokom trudnoće i nakon porođaja susreću sa psihičkim problemima o kojima retko govore. Upravo zbog toga, Vesna Đogani je želela da javno i bez ustezanja podeli svoju životnu borbu sa ostatkom sveta.

 

Naime, nakon što je rodila svoje prvo dete, sina Adrijana, Vesna se našla u jednoj veoma teškoj situaciji. Gostujući u jednoj emisiji Vesna je otkrila šta je to što ju je mučilo i kako je uspela da se izbori sa tim.

 

 

- Znam da mnoge žene ćute o ovome, ali ja sam prvih šest meseci od Adrijanovog dolaska na svet patila od postporođajne depresije. Manifestovala se tako što sam bila potpuno bezvoljna za bilo koju aktivnost u vezi sa bebom, čak nisam znala šta da radim sa sinom, plašila sam se da neću moći - ispričala je Vesna.

 

Iako se njen suprug, Đole Đogani trudio da joj bude podrška u svakom trenutku i da joj maksimalno pomogne, jednostavno nije išlo.

 

 

- Nije pomoglo ni što se Đole postarao da mi sve bude maksimalno olakšano, unajmio je ženu koja nam je pomagala oko svih kućnih poslova, moje je bilo samo da budem majka, da se posvetim sinu i ništa više od toga, ali ja nekako na samom početku nisam mogla. Naravno, to je vremenom prolazilo i razvila sam veoma poseban odnos s njim. Kasnije, kada sam rodila Lauru, već sam mnogo drugačije gledala na stvari - bila je iskrena pevačica.

 

I taman kada je pomislila da je sve došlo na svoje mesto, nastali su novi problemi. Adrijan je rastao, a njegov temperament je bio takav da Vesna nije mogla da se izbori sa njim. Zbog toga je odlučila da ponovo potraži stručnu pomoć.

 

 

- Učila sam da drugačije pristupim svom detetu kako bismo pronašli zajednički jezik. Đole je u tom pogledu bio drugačiji od mene, umeo je da povuče granicu i bude strog kada je potrebno, ali i popustljiv u istoj meri - kaže ona.

 

Danas Vesna uživa u životu sa svoje dvoje dece, koji su porasli dovoljno da ona može da se posveti poslu koji najviše voli.

 

 

Na njenim društevnim mrežama svakodnevno se mogu naći kratki klipovi u kojima Vesna đuska i peva, a neretko se joj se u tome pridruži i ćerkica Laura.

 

Pevačica izgleda zaista neverovatno, i posle toliko godina i dva porođaja Vesna je fantastičnoj formi. Očigledno je, da nakon svega ona zaista svim čulima uživa u životu. 

 

 

 

 

makonda-tracker