jeste li znali?

Nije htela da bude princeza — MAŠTALA o drugačijoj ulozi: Dajana celi život podredila jednoj stvari, ali je OVO SPREČILO

1

Ona je želela da se bavi jednom vrstom umetnosti, ali tu želju nije uspela da ispuni. 

foto: EPA / EPA-EFE / LAJOS SOOS
foto: EPA / EPA-EFE / LAJOS SOOS

Princeza Dajana iako je pre 25 godina tragično nastradala, ona je jedna od najomiljenijih ličnosti iz Britanske kraljevske porodice. 

 

Ljudi su je upamtili po ljubavi koju je delila sa svima, po pravilima života, po vedrom duhu, ali su svi znali i za njen nesrećni brak sa princom Čarlsom. 

 

Iako je njihov brak od početka bio osuđen na propast jer je princ voleo drugu ženu, ipak su za nju najveća radost i sreća bili njeni sinovi Hari i Vilijam, koji su njaveći podsetnici na nju i njen život. 

 

Međutim malo ko zna da Dajana nikada nije želela da bude princeza, nego je sebe videla u plesu. Ona je još od malena želela da bude balerina, ali ju je visina sprečila u tome. 

 

Dajanina profesorka baleta En Alan 2017. godine otkrila je kakva je bila saradnja sa princezom:

 

1 / 4 Foto: Profimedia

 

— Ples je bio u njenoj duši. Mogla sam da osetim čisto uživanje koje je balet izazivao u njoj. Pomagao joj je da se izbori sa svojim emocionalnim životom.

 

Iako joj je ples išao dobro, ona ipak nije bila dobra u školi. Najpre je kako navodi Harpersbazaar sa 9 godina je učila kod kuće, zatim poslata u internat, koji je napustila sa 16 godina zbog lošeg uspeha. Nakon toga se školovala u Švajcarskoj, gde je upoznala Čarlsa. 

 

 

makonda-tracker