slava je ne zanima

Govorili su – niti manje žene, niti VEĆEG GLASA: Čuvena Ceca Slavković nas je oduševila i NESTALA, a evo gde je danas

1

Pevačica Svetlana Ceca Slavković uspela je da sa samo dva albuma zauvek kupi simpatije regionalne publike. Međutim, od tada je nismo videli...

foto: Youtube Printscreen
foto: Youtube Printscreen

Jedna od omiljenih domaćih pevačica s kraja devedesetih i početka dvehiljaditih bez sumnje je bila Svetlana Ceca Slavković.


Ona je objavila samo dva albuma – "Tajnu" 1998. godine i "Pola/Pola" 2001, a tokom devedeseetih je učestovala na više muzičkih festivala. Tokom svoje kratke i vrlo uspešne karijere, izdvojila se hitovima "Pola/Pola", "Voli me, mrzi me", "Dlanom o dlan", "Mimikrija", "Poslednja šansa", "Tajna", "Samo da zaboraviš" i mnogim drugim.

 

Jedna je od retkih pevačica koje su "Bato", hit severnomakedonske pevačice Kaliopi, izvodile tako da bi se verovatno i sama Kaliopi naježila, a sarađivala je i s velikim imenima domaće muzičke scene. Tako u svojoj biografiji ima saradnje sa Željkom Joksimovićem, Majom Nikolić, Osvajačima i Dadom Topićem, a neko vreme se spekulisalo čak i da je bila u ljubavnoj vezi sa Željkom Joksimovićem.

 

1 / 6 Foto: Youtube Printscreen


Na vrhuncu slave, odmah nakon pesme "Dan ili dva", Ceca Slavković se povukla sa scene. U pomenutoj numeri postoje stihovi "Nije do mene, nije do treme, ne mogu više da se pretvaram, ti glumiš bolje i glavne role, od srca ja ti prepuštam, finale ću da prespavam", što su mnogi tumačili kao njenu najavu da će se povući iz javnosti i odreći se pažnje medija.


Kako je ona jednom prilikom istakla, njen muzički ukus je širok, a smatrala je da u njoj žive dve vrste izvođača.


Postoji Svetlana Slavković zaljubljena u džez i soul i koja se trudila da uvek istera svoje, naspram Cece Slavković koja je tu da zabavi prisutne. Svetlana želi da ima kontrolu u svemu i drži do umetničkog principa, a Ceca je ta koja trči u publiku i grli ljude – objasnila je jednom prilikom.

 


Pre nekoliko godina, ona je razgovarala s predstavnicima medija i istakla da joj nije prijala popularnost.


Ako hoćete da znate šta je u mom životu bilo poslednje što sam očekivala, to je svakako medijska pažnja i estradno eksponiranje. Ako pitate da li sam uživala u tome što sam se redovno pojavljivala u medijima – nisam. Želim li da se vratim na estradu - ne želim; da li ću se jednog dana vratiti - ko zna. Rekla bih da to ne treba da radim u ovim godinama. Ono što mi nedostaje jesu mnogi divni ljudi koje sam upoznala dok sam živela kao javna ličnost. I danas ih viđam, ali ne ispred, već iza kamere – objasnila je ona tom prilikom.

 


Danas, Ceca nastupa po klubovima i izvodi muziku po svom ukusu, a rado pomaže kolegama i peva im prate vokale, ali nema interesovanja za povratak na javnu scenu.

 

 

makonda-tracker