jasna je

"Svi koji su ikada doživljavali zlostavljanje treba da istupe i da otvoreno govore": Lepa Brena poslala snažnu PORUKU

4

Pevačica se osvrnula na dešavanja u svetu koja pogađaju sve žene, na to da svi nasilnici treba da budu zakonski procesuirani i da sve javne ličnosti treba da pričaju o ovoj temi. 

foto: Ana Paunković
foto: Ana Paunković

Pevačica Lepa Brena je održala nastup u jednom prestoničkom klubu i tom prilikom je pričala o ritualima koje ima pred koncerte, a novinarima je prokomentarisala i aktuelne teme u društvu. 

 

 

Iskrena da budem, uglavnom dođem sat, dva pred nastup, već spremna. Imam gotovu i frizuru i šminku. Jedino ne volim da oko mene bude gužva, vika, da se stvara panika. Bitno mi je da na binu izađem u duševnom miru — rekla je Brena i osvrnula se na to da koncerti nisu kao ranije:

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lepa Brena (@lepabrenaa)

 

— Današnji nastupi se dosta razlikuju. Od ’82. do ’91. godine imala sam po dva koncerta dnevno sa „Slatkim grehom“, putovali smo, organizovali turneje… nakon svega što se izdešavalo ’91. godine koncerti su maltene nestali. Kada se stanje u regionu smirilo, pevači su se vratili nastupima, ali to nije bilo isto.

 

Dalje se razgovor nastavio tako što je pevačica prokomentarisala situaciju sa nasiljem nad ženama koje pogađa sve:

 

Upućena sam u slučajeve nasilja nad ženama, a pomno pratim tu priču i na svetskom nivou. Volela bih da se društvo ozbiljno pozabavi temom zlostavljanja žena, dece, kao i pedofilijom. Mislim da bi trebalo zakonom mnogo strože kažnjavati takva dela. Takođe, javne ličnosti, ali i svi ljudi, treba da daju podršku žrtvama nasilja. Svi koji su ikada doživljavali zlostavljanje treba da istupe i da otvoreno govore o svom problemu, da se oglase. Mislim da ne postoji ženska osoba koja nije zlostavljana na bilo kakav način — rekla je pevačica i dodala:

 

1 / 5 Foto: Antonio Ahel/ATA Images

 

Jedina razlika je ta što je ranije žene bilo sramota i strah da to kažu. Takođe veoma je prisutna i osuda naroda, mnogi postavljaju pitanje zašto niste ranije to rekli. Pa možda pre 30 godina nisam imala hrabrosti, podršku javnosti… Danas bi to trebalo da bude drugačije —piše Blic. 

 

 

makonda-tracker