prekinula tišinu

Saveljićeva porodica joj se izvinila: Petra Divac bez dlake na jeziku o uznemiravanju

8

Ćerka legendarnog košarkaša Vlada Divca pokazala je neke od poruka koje je dobijala od fudbalera Niše Saveljića, dugogodišnjeg prijatelja njene porodice, i objasnila zbog čega je rešila da sa svim detaljima izađe u javnost.

foto: Instagram
foto: Instagram

Petra Divac, ćerka Vlada i Snežane Divac, rešila je da obelodani na kakav se načim prema njoj ophodio nekadašnji fudbaler Niša Saveljić, koji je godinama bio prijatelj njenog oca.


Ona je javno podelila neke od poruka koje je dobijala od njega, između ostalog i one o tome kako se on "iskusan postideo" i da je "prvi put u životu osetio energiju kod nekoga tako mlađeg". Kako je Petra sada istakla, pre svega je izašla u javnost jer smatra da ovakvo ponašanje ne sme da se toleriše.

 

Glavni razlog mog saopštenja je da dam glas najpre sebi, a i svim devojkama i ženama koje su doživele ili doživljavaju seksualno nasilje ili seksualno uznemiravanje koje žene jako dobro razumeju da ostavlja traume za ceo život. U trenutku kada se meni ovo desilo imala sam 21 godinu. Desilo se u mojoj kući, gde sam bila sa roditeljima u tom trenutku gde sam se osećala i najsigurnije i najzaštićenije. Poruke neprimernog sadržaja mi je slao otac mog druga, i poznanik mog oca sa kim ima i puno zajedničkih prijatelja — objasnila je Petra za Kurir.

 


Ona je dodala i da joj je žao zbog situacije u kojoj su se našli Nikolas i Silvana, deca čuvenog fudbalera, kao i da joj je sportistin sin uputio izvinjenje u ime porodice.

 

1 / 5 Foto: Dragana Udovičić


Meni je žao zbog njegove dece, jer sve najlepše imam da kažem o njima, gde je njegov sin meni poslao poruku i izvinio i ogradio od ponašanja svog oca u ime sebe, svoje sestre, i njihove majke — rekla je Petra.
 

 

makonda-tracker