iskren

"OSTAO SAM NEM": Rade Šerbedžija posle 4 decenije PRVI PUT pogledao kultni domaći FILM, a onda je ODMAH pozvao - NJEGA!

2

Poznati umetnik progovorio je o kultnom filmu i iznendadio priznanjem da ga - nikada do sada nije pogledao!

foto: k1
foto: k1

Poznati umetnik Rade Šerbedžija gostovao je danas na televiziji K1 povodom priznanja „Beogradski pobednik” koje mu je uručeno na 49. FEST-u i kazao da bi on to priznanje rado odmah prosledio – Bogdanu Dikliću.

 

- Pre nekoliko dana sam prvi put u životu pogledao film „Maratonci trče počasni krug“. Ostao sam nem koliko je taj film dobar, a naročito koliko je Bogdan dobar u tom filmu. Odmah sam ga nazvao i kazao mu: Ti si car! Sve uloge glumaca naše generacije ništa su naspram te njegove. Godinama smo prijatelji, a ja sam tek sada video njegovu najbolju ulogu. Što se mene tiče, ja bih mu odmah dao mog „Pobednika“ – kazao je Šerbedžija u emisiji „Kec na jedanaest“.

 

Otkrio je gledaocima i u čemu je to danas mnogo bolji nego što je bio kao mlad.

 

- Danas mnogo bolje govorim stihove, jer sam tada bio prepotentan. Da bi ljudi osetili emociju i verovali ti, mora da zvuči kao da si svaku reč koju izgovaraš ti napisao. Mnogo sam bolji danas. Kada je reč o glumi, zadovoljan sam svime što sam uradio, naročito teškim zadacima. Za mene je krupni plan najteži zadatak za glumca. Krupni plan moraš izdržati, a ja to najviše volim – rekao je poznati glumac na K1.

 

 

makonda-tracker