da li ste znali?

Teška dijagnoza, zračenja, operacija: Sofija Vergara podelila uspomenu nakon što je pobedila RAK

0

Mnogo ljudi nije bilo upućeno Sofijinu mukotrpnu bitku sa rakom štitne žlezde koji jo je dijagnostifikovan kada je imala 28 godina.

foto: SPW / SplashNews.com / Splash / Profimedia
foto: SPW / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Kolumbijska lepotica i glumica Sofija Vergara pre dve decenije, kao veoma mlada suočila se sa ozbiljnim zdravstvenim problemom, rakom štitne žlezde, a danas na godišnjicu ozdravljenja, prekrasna brineta podeila je dirljive reči jedne pobednice.

 

Sa 28 godina, "rak" nije bila reč koju sam očekivala da ću čuti. Bio je to samo rutinski pregled. Ali doktori su mi našli "knedlu u grlu" i ta reč je postala deo moje priče. Provela sam nebrojene sate u tretmanima zračenjem i, na kraju, na operaciji. Danas se mogu nazvati preživelom od raka. Ovo je bio moj prvi čas glume nakon dijagnoze i lečenja, a to što vidim ožiljak na grlu podseća me na to koliko sam se osećao blagosloveno tog dana — i svaki dan od tada. Srećna sam i zahvalna što sam u poziciji da podelim svoju priču i kažem:" rana prevencija je tako važna!! Zakažite svoj godišnji pregled za ovu godinu ako već niste" — napisala je Sofija uz fotografijui iz mladosti.

 

Vergara je pre nekoliko godina za strane medije govorila o narušenom zdravstvenom stanju koje je uspela da pobedi, kako bi otkrila ženama širom sveta kako nisu same.

 

Oni su mi uklonili štitnu žlezdu i od tada ja sam prinuđena da uzimam lekove. Dobila sam bitku protiv raka i sećam se da sam tada pomislila O do đavola, sada ću morati da živim sa svojim stanjem ceo život. Moraću da pijem lekove do kraja života i moram da se pomirim sa tim — rekla je svojevremeno glumica.

 

Sofija Vergara
foto: Profimedia

 

 

 

makonda-tracker