aristokratski stav je njegov adut

Vilijame, Hari, sklonite se! Najlepši evropski princ je SUPERMODEL, a njegove fotografije hipnotišu svet

1

Princ Nikolaj nastavlja da niže uspehe u svetu modelinga, a mnogi su ga već proglasili najlepšim evropskim plemićem

foto: KCS Presse / MEGA, Profimedia
foto: KCS Presse / MEGA, Profimedia

Princ Nikolaj od Danske, grof od Monpezata (22), član je danske kraljevske porodice i najstariji sin princa Joakima i njegove prve žene Aleksandre, grofice od Frederiksborga. Trenutno je sedmi u redu za danski presto, a u vreme svog rođenja bio je treći.

 

Ipak, teško da se on previše opterećuje time što nikad na glavu neće staviti kraljevsku krunu ― on je već postigao vrtoglav uspeh u poslu kojim želi da se bavi, a pred njim je još mnogo godina karijere. Naime, Nikolaj je maneken, i to ne bilo kakav: oko njega se otimaju vodeći dizajneri i već je krasio naslovnicu magazina "Vogue"!

 


Kada je imao 18 godina, princ Nikolaj potpisao je ugovor s modnom agencijom Scoop Models, a svoj debi na modnoj pisti imao je u februaru 2018. godine, kada je šetao za Burberry na Nedelji mode u Londonu.

 


Danas ovaj poznati unuk kraljice Margarete II sarađuje kako s pomenutom modnom kućom, tako i s brojnim drugim brendovima, od kojiih je možda najčuveniji Dior, a nedavno je zatvorio Nedelju mode u Parizu. Tada je hodao pistom na reviji danskog brenda Rains, i to u predimenzioniranoj svetloroze jakni i crnoj majici kargo pantalonama.

 

Princ Nikolaj
foto: Showbit.com/Profimedia

Ono što Nikolaja bez sumnje izdvaja jeste njegovo aristokratsko držanje, kao i visina, a tu je i njegov pomalo egzotičan izgled, netipičan za Dansku. Naime, prinčeva majka Aleksandra rođena je u Hong Kongu i ima englesko, kinesko, austrijsko i češko poreklo.

 

Princ Nikolaj od Danske, Princ Nikolaj
foto: Masatoshi Okauchi/Shutterstock Editorial/Profimedia

Iako mu predviđaju svetlu budućnost u svetu modelinga, Nikolaj je nedavno istakao da veruje da je to samo njegov posao, ali ne i karijera, pa studira Poslovnoj školi u Kopenhagenu. Zbog poslovnih obaveza često izostaje s nastave, pa je tako ovaj semestar proveo u Parizu, ali ne odustaje od svoje namere da završi studije.

 

Kako je nedavno ispričao za skandinavsko izdanje časopisa "Vogue", za koji je snimio editorijal koji je privukao mnogo pažnje modne javnosti, niko u kraljevskoj porodici nije imao ništa protiv njegove želje da se bavi manekenstvom.

 


Niko nije bio protiv toga ― rekao je princ Nikolaj i dodao da je najpre morao sam sa sobom raščisti i organizuje se kako mu posao ne bi remetio druge obaveze, poput učenja.


Njegovi poznati roditelji godinama ističu da ne žele da njegov društveni status nameće Nikolaju kako treba da živi.

 


Ne sme da bude primoran ni na šta. Nikolajev život mora da se odvija baš po njegovom planu, u potpunosti. Želim da mu pomognem i da ga inspirišem ― rekao je princ Joakim pre nego što je mladi princ zakoračio u modnu industriju.

 

On je istakao i da njegov sin ne mora da obavlja svoje kraljevske dužnosti, što je ipak došlo s određenom cenom ― da bi se bavio modelingom Nikolaj se odrekao novca iz kraljevske riznice i u potpunosti se sam izdržava.


Roditelji su mi svakako najveći fanovi ― ponosan je mladi princ.


Budući da je od detinjstva pod budnim okom javnosti, Nikolaj se pred kamerama ponaša prirodno i opušteno, a modni znalci veruju da je upravo to bilo ključno za njegov uspeh "preko noći".

 

 

makonda-tracker