jaka žena

Suprug i sinovi ne žele da budu deo javnosti: Lena Kovačević iskreno o porodici i očevom savetu koji i danas pamti

0

Lena nikada nije želela da o svojoj intimi govori u medijima, ali je sada objasnila zbog čega se drži te odluke.

foto: Antonio Ahel/ATAImages
foto: Antonio Ahel/ATAImages

Džez diva Lena Kovačević važi za jednu od najlepših pevačica regiona, a tokom jednog javnog istupanja istakla je koliko joj je ovaj epitet pomogao u karijeri.

 

Važno je za kameru. Lepo je u smislu kad je čovek fotogeničan, ali to zapravo nema veze sa lepotom. Mislim da nije lepota fotogeničnost, nego harizma koja postoji. Zapravo je to hemija između kamere i čoveka. Tako da u stvari hemija je bitna. Sigurno mogu reći da je bitnija od lepote. A tu hemiju imaju ljudi koji nemaju sasvim pravilnu lepotu. Za ovaj posao je bitniji faktor koji čovek nosi sa sobom i to nešto što ima iznutra od lepote. 

 

Lena i dalje oseća pozitivnu tremu kada nastupa pred publikom, a to je čar ovog posla, te joj je posebno drago što se koncert u Zvezdara teatru održao uprkos pogoršanju situacije sa pandemijom virusa korona.

 

 Beograd je ipak moj rodni grad i ja se tu osećam udobno. Uvek imate tremu zato što je svaki koncert jedan novi susret i to je ono što je mnogo lepo. Ono što mi je još draže je što smo uspeli hvala Bogu da se okupimo bez obzira na ove strašne okolnosti. Zvezdara Teatar jako vodi računa u tom smislu o svojoj publici i o svim merama. Kao takvi, stvarno sjajno funkcionišu kao i ostali teatri u Srbiji — kaže Lena za Blic i dodaje:

 

Lena Kovačević
foto: Mateja Stanisavljevic/ATAImages

— Imam utisak da je teatar još najbezbednije mesto u tom smislu. Imam sreće da koncerte radimo po teatrima u Srbiji i u regionu, ali i na festivalima koji su vezani za domove kultura.

 

Džez pevačica ovom prilikom otkriva i da li joj smeta što se danas skoro svako može nazvati mizičarom, iako iza sebe nemaju ni album.

 

 Ne mislim o njima. Nemam vremena. To je uvek bilo tako. Uvek ste imali ljude koji se na različiti način bave svojim poslom, a ja sam studirala muziku. Imam toliko fantastičnih kolega sa kojima sarađujem i divnih, velikih muzičara, sa kojima sam imala prilike da radim i učim od njih. Hoću da vam kažem, to je moj svet, za sve drugo nisam bila zainteresovana.

 

Lena Kovačević
foto: Mateja Stanisavljevic/ATAImages

Kovačevićeva godinama privatni život čuva daleko od očiju javnosti, a suprug i sinovi  Vuk i Teodor su joj najveća podrška:

 

Davno sam se odlučila na takav korak, jer živim sa partnerom koji nema veze sa javnim poslom. Kao što moja majka nije bila deo javne scene, tako nisam ni ja mislila da on treba, niti je on želeo da bude deo javne scene. Da je želeo on bi se bavio nekim ovakvim poslom. Dok neće da propeva onda ništa — rekla je Lena i dodala koji savet oca Dušana Kovačevića i danas pamti:

 

Pazi se, sine!

 

Lena Kovačević
foto: Antonio Ahel/ATAImages

 

 

 

 

 

 

 

 

 

makonda-tracker