kako vam se čini?

Elegantne haljine, urbani sakoi, plišani kompleti: 5 magičnih izdanja Lene Kovačević, muzičke dive i modnog kameleona

4

Lena je postala miljenica dama svih generacija, a njeni stajlinzi neretko nailaze na komplimente. 

foto: Mateja Stanisavljevic/ATAImages
foto: Mateja Stanisavljevic/ATAImages

Džez pevačica Lena Kovačević godinama važi za jednu od najsofisticiranijih dama na našoj javnoj sceni, a pored vanerijskoj vokala, izdvaja se otmenim i elegantnim stilom odevanja koji je neretko prava inspiracijama ljubiteljkama mode.

 

Putem svog Instagram naloga prezentuje sve svoje profesionalne uspehe, a kada se pojavi u glamuroznoj toaleti, pratioci je obasipaju komplimentima.

 

Kovačevićeva svojim mladalačkom energijom, platinastom bojom kose i nežnim crtama lica može parirati dvadesetogodišnjakinjama, ali i biti im vrsna inspiracija kada je reč o istančanom ukusu.

 

Odabrali smo 5 besprekornih Leninih stajlinga koje je ponela na premijerama, koncertima i javnim okupljanina.

 

1. Elegantna teget haljina sa zlatnim dugmićima

 

Džez diva je ovu kreaciju odabrala za premijeru filma "Nije loše biti čovek" u kojem tumači jednu od uloga, a izražene naramenice, saten, zlatni dugmići načinili su odevnu kombinaciju veoma moćnom i unikatnom. Teget i kraljevsko plava boja fantastično pristaje plavušama, te jarki karmini mogu da izostanu.

 

2. Crni, plišani komplet i bela košulja 

 

Lena je za jedan od proteklih praznika odlučila da ponese veoma popularan komplet, overzaj sako i pantalone širokog kroja koji ove sezone možemo videti na mnogim svetskim damama. Suptilna, bela košulja bila je odličan izbor.

 

3. Crvena haljina sa karo šarama i puf rukavima

 

Ova toaleta naišla je na oduševljenje pratilaca, a crvena boja fantastično je pristala Leninim nežnim crtama lica. Neobičan kroj na "preklop", prepoznatljivi karo motivi i suptilni aksesoari bili su pravi izbor za večernju emisiju i praznično raspoloženje. 

 

4. Bele pantalone dubokog kroja, pamučna majica i elegantni blejzer

 

Za jedno od jutarnjih, televizijskih gostovanja Kovačevićeva je odabrala veoma jednostavan, ali efektan stajling, te vam je dala predlog kako možete izgledati doterani i trendi uz jednostavne komade.

 

5. Oker sako, pantalone ravnog kroja i kožne čizme

 

Lena je neko obožava boje i modne transformacije, a kada su u pitanju formalna okupljanja, uvek ispoštuje savršenim dres kodom, te je ovaj sofisticirani stajling dobar primer kako možete izgledati ozbiljno, otmeno i šik uz jednostavne komade. 

 

Podsetimo, vokalna soliskinja je diplomirala džez pevanje 2006. godine na Muzičkom konzervatorijumu u Amesterdamu, a jedna je od retkih dama sa naše muzičke scene koja je napravila međunarodnu karijeru.

 

 

 

makonda-tracker