ne oseća se kao glumica

Kladimo se da ćete se iznenaditi! Sestru Penelope Kruz smo obožavali u seriji "Korak napred", a gde je ona danas?

2


Monika Kruz, španska glumica i plesačica i mlađa sestra slavne Penelope Kruz, bolje je poznata evropskoj nego američkoj publici, a osvojila nas je kao Silvija u popularnoj tinejdžerskoj seriji "Korak napred".

foto: MediaPunch/face to face / Face to Face / Profimedia
foto: MediaPunch/face to face / Face to Face / Profimedia

Rođena Madriđanka Monika Kruz uskoro će napuniti 45 godina, a njenu karijeru je, ako pitate evropsku publiku, bez sumnje obeležila uloga koju je odigrala pre skoro 20 godina.


Kao Silvija u "Korak napred", ona je brzo i lako osvojila simpatije gledalaca, a potom uspela da privuče i pažnju svetskih filmadžija.

 

Monika Kruz
foto: Youtube Printscreen

Ipak, nije se proslavila — snimila je filmove "Asteriksa na Olimpijskim igrama", "Poslednji sat" i "Džeri Koton", ali ništa što je radila van Španije nije privuklo previše pažnje. Ono što joj jeste donelo novi uspeh u njenoj zemlji jeste, ponovo, televizija, gde proteklih pet godina snima vrlo uspešne serije "Crveni orao", "Velvet kolekcija" i "Majke: Ljubav i život".


Monika sve vreme paralelno radi i kao model, a i sama je postala modna dizajnerka. Iako je mnogi smatraju prvenstveno glumicom, ona se oseća kao plesačica.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mónica Cruz (@monicacruz)


Ples je moj život, a gluma mi je uvek predstaljala lepu avanturu. Govor tela je mnogo izražajniji, zato preferiram ples — rekla je ona jednom prilikom, a ističe da je njena najveća ljubav flamenko jer ju je naučio disciplini.


Moja sestra i ja često pričamo o tome koliko nam je flamenko pomogao — kaže Monika.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mónica Cruz (@monicacruz)


Kako je istakla pre nekoliko godina, ona je svesna da nikad neće moći da bude popularna kao njena sestra Penelope, a zanimljivo je da joj je sličnost s tri godine starijom glumicom donelo mogućnost da radi na jednom od filmova iz serijala "Pirati s Kariba"! Naime, budući da je Penelope bila trudna tokom snimanja, a imala je mnogo zahtevnih scena, Monika ju je zamenila u svim akcionim kadrovima — i toliko liče da niko nije primetio. Uz to, ona je obučena za mačevanje, pa se odlično snašla kao sestrina dublerka.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mónica Cruz (@monicacruz)


Monika je, inače, svojevremeno iznenadila publiku saopštivši da je postala mama, a ona je samohrana majka: odlučila se za vantelesnu oplodnju i roditeljstvo bez partnera. Ponosna je mama male Antonele (8), a svoj privatni život krije od medija, pa devojčicu španska javnost uglavnom ne viđa.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mónica Cruz (@monicacruz)


Što se tiče njenog izgleda danas — vreme za Moniku stoji! Ona i dalje izgleda gotovo identično kao kada je plesala kao Silvija ispred ogromnog ogledala, a na svom profilu na Instagramu često deli fotografije koje oduševljavaju njene pratioce.

 

 

makonda-tracker