bez greške

Slavne dame elegantne u njenu čast, a ona — IZNAD SVIH! Veličanstveno izdanje Penelope Kruz dostojno filmske princeze

0

Španska glumica Penelope Kruz sinoć je u njujorškom Muzeju moderne umetnosti (MoMA) doživela nešto o čemu nije mogla ni da sanja na početku karijere: organizovana je svečanost u slavu njene bogate karijere. Ona je prisustvovala događaju okružena svojim poznatim prijateljicama i još jednom pokazala zašto joj nema ravne.

foto: Erik Pendzich / Shutterstock Editorial / Profimedia
foto: Erik Pendzich / Shutterstock Editorial / Profimedia

Glumica Penelope Kruz (47) prešla je ogroman put od devojčurka koji se pojavljivao u ponekoj epizodnoj ulozi u manje poznatim španskim serijama do žene kojoj kliče ceo svet. Šarmantna zvezda španskog filma danas u biografiji ima desetine naslova, jednog osvojenog Oskara i status dive, a ne prestaje da niže izuzetne uloge, pa je tako na nedavno održanom Međunarodnom filmskom festivalu u Veneciji sve ponovo oduševila ulogom u filmu "Paralelne majke" Pedra Almodovara.


Zato nije iznenađujuće što je slavni Muzej moderne umetnosti u Njujorku upriličio veče kojim joj je odata počast zbog njenih dostignuća u karijeri, a među poznatima koji su došli da aplaudiraju Penelope našle su se njene bliske prijateljice i koleginice Dajen Kruger, Rebeka Hol i En Hetavej.

 

Kruzova je u svom govoru istakla da ne bi bila tu gde jeste da nije bilo njenih saradnika.


Gledala sam, smejala se, plakala i učila — rekla je ona. — Ne bih večeras stajala ovde, ne bi mi MoMA ukazala poštovanje, da nisam imala čast da radim s nadarenim režiserima koji su me inspirisali, učili i pomogli mi da rastem kao umetnica i kao osoba. Želim da se zahvalim svima njima, a naročito mom Pedru.


Uobičajeno zanosna, Penelope je još jednom pokazala zašto je uvek bar za jednu klasu ispred svih koji bi mogli da joj budu konkurencija na crvenom tepihu. Budući da je zaštitno lice francuske modne kuće Chanel, ona je ponovo odabrala kreaciju s njenim potpisom, a ovog puta izbog je pao na predivnu toaletu balskog kroja.

 

1 / 7 Foto: Erik Pendzich / Shutterstock Editorial / Profimedia

 

Glumica se odmah izdvojila i samim odabirom boje — skarletnocrvene, koja je njenom stilu dala kraljevsku notu, naročito u spoju s nabranim i bogatim komadima tkanine spuštenim na ramena. Interesantan model naglašava struk, a ima i džepove, ono što ženama često nedostaje za maksimalno uživanje u poziranju. Da sve bude još zanimljivije, tu je i umetnuta svetlucava mreža koja pridržava grudi, kao i upečatljiva mašna ispod dekoltea.


Penelope je uz ovakav glamur morala da ponese i dijamante, a njen izbor su elegantne minđuše, dok je sve zaokružila jednostavnim crnim sandalama sa štiklom i kosom podignutom u jednostavnu punđu.
 

 

makonda-tracker