da li ste znali?

Bivši batler otkrio bizarne navike princa Čarlsa: Jutarnje kupanje je za njega pravi ritual, a bez ovoga ne počinje dan

3

Za kraljevsku porodicu na dnevnom nivou radi na stotine ljudi, a Čarls po mišljenju bivšeg asistentna Pola Barlea ima neobične zahteve. 

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Neretko možemo čuti veoma neobične navike članova kraljevskih porodica, a među njima našao se i princ Čarls koji bi za koji godinu trebalo da postane kralj.

 

Njegov tim čini nekoliko ljudi koji u svako doba dana i noći spremni da mu prikoče u pomoć i sve obave po njegovoj želji.

 

Pored specijalno osmišljenih obroka, dnevnih aktivnosti i odlaska na spavanje, u medije su dospele i veoma specifične, neki će reči i bizarne navike i zahtevi princa Čarls.

 

Uvid u njegovu rutinu jednom je otkrio prijatelj princeze Dajane i bivši batler Pol Barel, koji je blisko sarađivao sa porodicom 1990-ih piše britanski Mirror.

 

Pred svaki novi dan princ ima svoj raspored, a pomoćnici vode računa o svakom detalju. 

 

Princ Čarls, Kamila Parker
foto: Profimedia

U dokumentarnom filmu "Serving the Royals: Inside the Firm", Pol je otkrio sledeće: 

 

Njegova pidžama se presuje svakog jutra, a pertle mu se presuju peglom. A kada je u pitanju njegovo jutarnje kupanje. Temperatura vode mora biti samo mlaka, a kada samo do pola puna, bez previše pene  — samo je su neka od pravila koja se poštuju, a naredna su potpuno iznenadila publiku.

 

Bivši batler je takođe dodao da čep za kupanje mora da bude okrenut u određenom pravcu, da njegov peškir za kupanje mora da bude raspoređen po njegovom ukusu i da mu donji veš ne može imati nabore.

 

Kuvari kraljevske porodice svakodnevno moraju da ispoštuju njihove želje i navike, a svaki obrok se dva puta proba, pre nego što se iznese pred princa Čarlsa, kraljice Elizabeta i ostalih plemića. Meso dolazi sa njihovih pašnjaka, gde se životnje hrane ogranskom hranom.

 

Podsetimo, Princ od Velsa izrazio je želju da provede kvalitetno vreme sa svojim unucima, s obzirom na to da Arčija nije video od njegovog šestog meseca, a malenu Lilibet Dajanu nikada nije uživo ugledao. Kako mediji prenose, ponudio je da okupi porodicu prvi put otkako su Hari i njegova Megan odlučili da napuste kraljevsku palatu.

 

princ Čarls, Princ Čarls, Princ Hari, Čarls i Hari, Hari i Čarls
foto: Profimedia

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

makonda-tracker