korača hrabro

Nije krila SUZE kada je prvi put gledala potresne scene: Tamara Dragičević o filmu "Toma" i saradnji sa suprugom

0

Glumci mnogi filmski stručnjaci i producenti predviđaju blistavu karijeru, a dosadašnjim rado je veoma zadovoljna.

foto: Mateja Stanisavljevic/ATAImages
foto: Mateja Stanisavljevic/ATAImages

Glumica Tamara Dragičević godinama je marljivo radila na svojoj karijeri, te je pažljivo birala uloge, pozorišne predstave i projekte, u kojima je istinski mogla da pokaže svoju darovitost i znanje.

 

Nekoliko meseci nakon što se po drugi put ostvarila u ulozi majke, prihvatila je poziv Dragana Bjelogrlića koju je baš nju odabrao za ulogu Silvane Armenulić u filmu "Toma". Ovo ostvarenje nikoga nije ostavilo ravnodušnim, a milionski auditorijum bio je ispred ekrana uoči premijere.

 

Tamara je veoma ponosna jer je dobitnica nagrade "Carica Teodora" na filmskim susretima u Nišu, a za Kurir otkriva kako su joj utisci nakon ovog projekta.

 

—  Naše obaveze u vezi s filmom tek nedavno su se završile. Nisam još svesna tog uspeha. Biće mi potrebno nekoliko godina, a možda čak i deset da shvatim kakav smo film napravili i da li smo zaista ostavili dubok trag. Ne mogu još uvek da ga gledam kao publika, a ni da sebi i kolegama kažem bravo —   kaže glumica i ističe da je zadovoljna svojim napretkom na glumačkom polju.

 

Tamara Dragičević
foto: Antonio Ahel/ATAImages

—  Moj put i karijera idu stepenik po stepenik. Paralelno se trudim da radim na filmu i u pozorištu. Moja kuća je Atelje 212, gde sam stalni član. U njoj me uvek čekaju uloge koje sada imam mogućnost da biram. Ne moram sebe da zatrpavam poslom i pruža mi se prilika da radim samo ono što me zanima. U protekloj godini uspela sam da napravim i neke stvari koje publika nije od mene navikla da vidi.

 

Iako je sa suprugom Petrom Benčinom zaigrala u istom filmu, nisu imali prilike da budu u istom kadru, te Tamara ističe da li će se to dogoditi u 2022. godini.

 

—  Čar našeg posla jeste to što nikad ne znamo šta je sledeće. U glumi najviše volim što ne znam šta je taj sledeći telefonski poziv i projekat koji ćemo raditi. Petar i ja pažljivo biramo uloge, ali bismo voleli da delimo kadar.

 

Tamara Dragičević, Petar Benčina, Tamara Dragičević i Petar Benčina
foto: Nemanja Nikolić

Najviše ju je pogodila scena u Toma Zdravković peva numeru "Za Ljiljanu" koja nosi jaku poruku.

 

—  Plakala sam kad sam prvi put gledala film i tu scenu. Bila sam samo obična publika i kao neko ko nema nikakve veze s tim projektom. Scena s Petrom i Paulinom Manov je ključna za ceo film što se tiče emocija. Meni je to bilo predivno  — završava glumica za Kurir.

 

 

 

 

 

makonda-tracker