svaka čast

Izvanredno je odigrao Tominog lekara, a rola mu je bila "suđena": Evo koji kolega je ostao bez uloge zbog Petra Benčine

4

Dok je Tamara Dragičević bila jedini izbor za ulogu Silvane Armenulić, Petar je morao da se "bori" za ulogu Alekse Hadži - Popovića.

foto: Nemanja Nikolić
foto: Nemanja Nikolić

Filmsko ostvarenje "Toma" oduševilo je publiku širom regiona, a reditelj Dragan Bjelorlićs imao je veliku odgovornost da odabere prave glumce koji će tumačiti glavne uloge.

 

Tamara Dragičević je jedina bila pozvana za ulogu Silvane Armenulić, dok je njen suprug Petar Benčina morao da se "bori" za ulogu doktora Alekse Hadži-Popovića.

 

Bila sam pozvana jedina na audiciju, što znači da su mene videli u toj ulozi. Ali, kao na svakom ozbiljnom kastingu i projektu, oni to moraju da provere. Pre toga smo radili, ali je mnogo prošlo od naše prve saradnje. Bila sam na prvom probnom snimanju, kasnije na drugom, onda na trećem. Kada se birao glumac za Tomu Zdravkovića, isto sam bila na probnim snimanjima. Za sve to vreme nisam znala da sam dobila ulogu, mada sam pretpostavljala da ću igrati Silvanu, ali nisam želela to da izgovorim dok mi nije javljeno zvanično — rekla je Tamara na početku snimanja za TV Ekran.

 

Tamara Dragičević, Petar Benčina
foto: Amir Hamzagic/ATAImages

Na kastingu u užem krugu je bio i glumac Miloš Timotijević koji je bio jedan od favorita za ulogu Tominog lekara.

 

Dragan Bjelogrlić je anije radio s njim na "Senkama nad Balkanom", ali je ipak odlučio da ovaj lik tumači Petar Benčina koji poseduje posebnu markantnost, stav i uverljivost.

 

Publika ga je nagradila pozitivnim komentarima, te ga po mišljenju kritičara čeka blistava karijera.

 

Film Toma
foto: Printscreen

 

 

 

 

 

makonda-tracker