in memoriam

Vrištala je kad ga je zatekla, umro je u snu: Tužan i neočekivan kraj čoveka koji nas je zasmejavao do suza

0

Mada je danima bio prehlađen, odbijao je da ode lekaru, već je mislio da će mu biti bolje, ali smrt je bila brža...

foto: Printscreen
foto: Printscreen

Glumac Bogoljub Mitić, svima poznat i pod nadimkom Đoša, preminuo je junu 2017. godine. Na današnji dan, 12. januara, čuveni Đoša napunio bi 54 godine.

 

Mali Bokče, majka me je zvala Bokče, bio sam štetan mali. Do nekih tinejdžerskih dana bio sam izuzetno zanimljiv za komšiluk, dobro je što me neko nije obesio. Nisam bio bucko, bio sam mnogo mršav -— ispričao je glumac u jednom od intervjua.

 

 

Veseljak s juga, na koga je rodno Vlasotince zasigurno ponosno, bio je poznat po specifičnom humoru, zbog čega je, osim kao glumac, radio i kao voditelj.

Mitić se proslavio ulogom Đorđa Stojkovića Đođe u seriji "Porodično blago", gde je sa Tikom Špicom bio nezaboravan tandem, pa je glumio i u "Tajni porodičnog blaga", "Porodičnom blagu 2", a sećamo se i njegovih uloga u "Agenciji za SIS", "Crnom Gruji i kamenu mudrosti"...

 

Bogoljub Mitić Đoša
foto: Damir Dervišagić

Pred kraj svog života, Đoša je radio na jednoj srpskoj televiziji, a par dana pre svoje smrti nije došao na posao jer se nije osećao dobro. Mada su svi očekivali da će ga videti narednog vikenda, to se nikada nije ostvario.

 

Bogoljub Mitić Đoša preminuo je u snu, 22. juna 2017. godine. Bio je prehlađen danima, ali nije odlazio lekaru.

 

Za sobom je ostavio suprugu Jelenu i ćerke Olgu i Nataliju Mitić.

 

Bogoljub Mitić Đoša
foto: Damir Dervišagić

Kako su mediji pisali posle Mitićeve smrti, njegova ćerka Natalija je pronašla očevo beživotno telo.

 

 Ja sam ga videla i znala da je gotovo, ali i pored toga pokušavala sam da ga reanimiram. Vrištala sam, komšije su me čule i došle u pomoć. Ipak, čim je došla Hitna, mogli su da konstatuju smrt — rekla je ona tada za Blic.

 

Kao i svakoj ćerki, očeva smrt joj je jako teško pala...

 

Tata je iznenada umro od srčanog udara. Teško mi je jako. Nisam još svesna da je to istina, ne mogu da prihvatim. Bio je dobro, nije imao zdravstvenih problema, osim prehlade, koja je trajala tri dana. Pronašla sam ga mrtvog u krevetu. Strašno je izgledalo — pričala je za Kurir Đošina ćerka.

 

 

makonda-tracker