tuga ne prolazi

U Vlasotincu sve još podseća na njega: Godinu dana od iznenadne smrti Bogoljuba Mitića Đoše

0

Na današnji dan pre godinu dana iznenada nas je napustio Bogoljub Mitić Đoša.

foto: Luka Šarac
foto: Luka Šarac

 

Zauvek je tog jutra prestalo da kuca srce velikog glumca, a scenarista Siniša Pavić se prisetio bliskog prijatelja, kome je napisao legendarnu ulogu, zbog koje ga voli i pamti publika od Australije do Amerike.


- Ne mogu da verujem da je već prošla godina. Đoša je bio jedan rodoljubiv i dobroćudan čovek, uvek vedar i nasmejan, tako ću ga pamtiti. Godinama već živim u Vlasotincu i tu ima dosta detalja koji me podsećaju na njega i naš zajednički rad. On je napravio ulogu Đoše i po tome je ostao upamćen. Ne mogu da procenim ko bi mogao od mlađih glumaca da ga zameni - rekao je autor mnogobrojnih TV serija.


Mitić je preminuo u 49. godini, a njegova porodica je jutros posetila njegovu večnu kuću na vlasotinačkom groblju. Glumac je iza sebe ostavio suprugu i dve ćerke, Olgu i Nataliju, za koje je bio mnogo vezan. Nikad nije završio glumu, zbog čega se vodio kao glumac amater. Najveću slavu donela mu je prva uloga, lik Bata Đoše u seriji "Porodično blago", gde je igrao priprostog čoveka iz sela Stajkovce. U TV seriji "Agencija za SIS" je takođe imao glavnu ulogu Mulje, ali je bio i saradnik u pisanju scenarija.

 

 

makonda-tracker