danas bi napunio 52 godine

ŽIVEO JE PUNIM PLUĆIMA I ZASMEJAVAO SRBIJU DO SUZA: Smrt ga je iznenada sustigla u snu i njegovu porodicu zavila u CRNO

8

Na današnji dan rođen je popularni komičar Bogoljub Mitić Đoša, koji je ostao upamćen kao veliki veseljak, neverovatnog duha, čovek koji je svojim specifičnim humorom približio svima ljude, običaje i dijalekat južne pruge.

foto: Petar Đorđević
foto: Petar Đorđević

 

Bogoljub Mitić rođen je 12. januara 1968. godine u Vlasotincu. Nadimak Đoša po kome su ga kasnije svi prepoznavali dobio je po ulozi u TV seriji "Porodično blago". To je bila njegova prva televizijska uloga koja mu je stavila pečat na karijeru i donela ogromnu popularnost.

 

foto: Promo

Igrao je u leksovačkom Narodnom pozorištu, u raznim serijama kao što su "Agencija za SIS", "Seljaci", "Crni Gruja i kamen mudrosti", "Tajna porodičnog blaga" i "Porodično blago 2". Đoša je bio prepoznatljiv po humoru, vedrom duhu i nepresušnom optimizmu. Verovao je da se u dijalektima krije bogatstvo srpskog jezika, te se ponosio svojim južnjačkim izgovorom. Zahvaljujući njemu, govor južnjaka razumeli su svi. Ponosan je bio na rodno Vlasotince, a jednako je voleo i Leskovac, grad na čijim je pozorišnim daskama dobijao aplauze publike koja ga je uvažavala.

 

foto: Petar Đorđević

Bio je oženjen i imao je dve kćerke koje su mu najveću podršku davale kada je učestvovao u šou „Tvoje lice zvuči poznato“. Bio je izuzetno vezan za njih pa je tako, dok je učestvovao u šouu, sve svoje izvedbe posvećivao upravo njima. One su volele da ga gledaju, a on je tada navodio da su se često smejale njegovim imitacijama.

 

foto: Dragan Kadić

Bogoljub je bio izuzetno skroman, nikada nije popularnost stavljao ispred svoje ličnosti. Stalno je voleo da se šali na svoj račun, pa je tako u jednom intervjuu ispričao da mu je žena staromodna jer mu ne dozvoljava da ima ljubavnicu.

Ona ne razume da ja treba da imam ljubavnicu, ništa ne razume i sve mi brani, kako sve moje kolege to mogu? Mnogo mi je žena staromodna - govorio je Đoša.

foto: Promo

Ostvario je više od dvadesetak televizijskih uloga. Svi ga pamte po čuvenim likovima: Mačka, Mulja, Dragića, Ljubiše, i naravno Đoše čiji je lik tumačio u više serija.

 

Poslednjih pola godine života bio je angažovan na Hepi televiziji, gde je vikendom vodio "Jutarnju kaficu" u okviru rijalitija "Parovi". U nedelju, 18. juna 2017. godine, nije došao na jutarnju smenu, jer se nije osećao dobro, ali su verovali da će ga već sledećeg vikenda videti. Nažalost, sudbina je htela drugačije.

 

foto: Luka Šarac

Preminuo je u 49. godini, u snu, 22. juna pred zoru, a ujutro ga je ćerka Natalija pronašla mrtvog u krevetu. Prethodnih dana bio je prehlađen i nije želeo da ide kod lekara na pregled, iako su supruga i prijatelji insistirali na tome, kako ne bi zadobio ozbiljnije zdravstvene probleme. Uzrok smrti bio je srčani udar.

 

Danas bi popularni Đoša napunio 52 godine.

 

 

makonda-tracker