ogroman uspeh

Što je Novak u tenisu, to je ona u glumi! Naša Jasna Đuričić rame uz rame s Entonijem Hopkinsom

2


Nakon što je srpska glumica Jasna Đuričić proglašena najboljom glumicom na 34. dodeli Evropskih filmskih nagrada, poznate ličnosti ne prestaju da nižu čestitke

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Dramska umetnica Jasna Đuričić osvojila je u Berlinu priznanje koje je pandan američkom Oskaru, a ona je prva glumica s naših prostora koja je osvojila ovu nagradu, nakon što je ona prošle godine izmakla Goranu Bogdanu. Rame uz rame s našom Jasnom, koja je nagrađena za rolu u filmu "Quo Vadis, Aida?", našao se Entoni Hopkins, koji je proglašen najboljim glumcem za ulogu u filmu "Otac".

 

Hvala vam puno. Velika je ovo čast mene. O bože, najzad imam dokaz, znate, jer ja sam sada evropska glumica. Kad živite na Balkanu, to ne izgleda uvek tako. Želim da zahvalim EFA i ekipi filma ― rekla je glumica ovim povodom.


Odmah nakon što je objavljena ova vest, njene kolege uputile su Jasni čestitke putem društvenih mreža, a glumci i glumice pišu svojoj slavnoj koleginici da je "kraljica", "umetnica", "primer"...

 

Još kao student sam sedeo u sali i po nekoliko puta gledao njene predstave i divio se tom izvanrednom talentu. I danas, kada radimo zajedno, ne prestajem da se divim njenoj umetnosti i sposobnosti da uvek nepogrešivo donese istinu pred gledaoce. Danas smo svi ponosni na tvoj uspeh! Ono što je Novak Đoković u tenisu to je Jasna Đuričić u glumi ― rekao je za Kurir glumac i režiser Vladimir Aleksić, koji je nedavno s Jasnom sarađivao na predstavi "Lepa Brena prodžekt".

 

Jasna Đuričić, Boris Isaković
foto: Profimedia

Pored brojnih bliskih saradnika, oblasili su se i ljudi iz svega filma koji nisu imali čast da sarađuju s Jasnom, ali su poželeli da joj upute čestitku.


Kada Evropska filmska akademija nekog sa ovih prostora proglasi za najboljeg, to jest za NAJBOLJU ― onda je to ogromno priznanje i za srpsku kulturu. Gospođu, glumicu i koleginicu Jasnu Đuričić lično ne poznajem, nikada se nismo ni sreli ni sarađivali. Ali, to nije razlog da joj iskreno ne čestitam ― istakao je Radoš Bajić.


Ostvarenje "Quo Vadis, Aida?" dobilo je nagradu i za najbolji film i za režiju, a prati sudbinu nekadašnje profesorke Aida, koja radi kao prevodilac za mirovne snage UN u Srebrenici tokom ratnih godina.

 

 

makonda-tracker