DA LI JE MOGUĆE?

Milenin život obeležile su dve velike LJUBAVI pre braka sa Gagom Nikolićem: Ovo su reditelji koji su osvojili njeno srce

0

Prvi brak trajao je veoma kratko, a drugi je okončan tragedijom. Baš kada je pomislila da je za nju ljubavna etapa gotova, pojavio se Dragan.....

foto: Damir Dervišagić
foto: Damir Dervišagić

Iako su legendarnu Milenu Dravić pamtimo po bajkovitoj ljubavi sa kolegom Draganom Nikolićem, ona je tokom života imala još dva braka sa eminentnim ljudima iz sveta umetnosti. U pitanju su režiser Mladomir Puriša Đorđević i njegov kolega Vojislav Kokan Rakonjac.

 

Puriša i danas ima samo reči hvale za svoju nekadašnju ljubav, a ovako je  izgledalo njihov venčanje i brak.

 

Ljubav je vrlo važna, naročito onda kad nas ta ljubav ostavi. Dan-danas u prolazu često viđam ženu koja me je ostavila 1980. Da li verujete da se od tada još nisam opametio? Ali, od svih žena koje sam poznavao i koje sam voleo, još uvek jedino i najviše volim Milenu Dravić —  rekao je svojevremeno Đorđević i dodao: 

 

—  Milena i ja smo kratko bili u braku, nismo imali ni fotografiju sa venčanja. A venčali smo se 1960, u mojoj kući u Čačku, i to u kuhinji. To je bila beda, sirotinja, nismo imali ni stan u Beogradu. Ali, među nama rečeno, mene su sve žene koje sam voleo ostavljale, smatrajući da više volim film nego njih. I bile su u pravu, film je bio i ostao moja najveća ljubav — ispričao je reditelj.

 

Mladomir Puriša Đorđević
foto: Youtube Printscreen

Nakon razvoda, Milena je upoznala reditelja Vojislava Kokana Rakonjca sa kojim je stala na ludi kamen nakon nekoliko meseci zabavljanja. Uživali su u braku sve do njegove smrti 1969. godine, kada mu je bilo sa 39. godina. 

 

Glumica je bila veoma potresena ovom tragedijom, a motivaciju za pronalazila u profesionalnim angažmanima, te čuvenog Gagu Nikolića sreće na snimanju filma "Kako su se volele dve budale" 1972. godine, a ovaj susret bio je sudbonosan. Kasnije su svoje emocije potrdili na setu ostvarenja "Horoskop".

 

Odlučili su da se venčaju u opštini Vračar u pauzama snimanja, a kuma im je bila koleginica Seka Sablić.

 

Milena Dravić
foto: Damir Dervišagić

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

makonda-tracker