da li ste znali?

Pola planete UZDIŠE ZA NJIM: Mads Mikelsen s lepom Hane uživa više od 30 godina, a ovako je izgledao njihov prvi susret

1

Mads Mikelsen godinama osvaja svojom nesvakidašnjom harizmom i ulogama, a ovo možda niste znali o njegovom privatnom životu.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Danski glumac Mads Mikelsen pre nešto više od 17 godina igra u svetskom filmskom hitu "Kralj Artur", gde je zaigrao sa kolegama Kirom Najtli i Klajva Ovena, a uloga Tristana donela mu je ogroman uspeh širom Amerike.

 

Usledila je uloga negativca Le Šifra koji se suprotstavlja Džejmsu Bondu u nastavku kultnog filmu "Kazino Rojal", a upravo ona otvorila mu je vrata najeminentnijih producentskih kuća.

 

Mikelsen je postao u aprilu 2016. godine vitez francuskog Reda zaslužnih za umetnost i književnost, poput danski režiser Tomasa Vinterberg, a glumac je tom prilikom izjavio da mu je francuska filmska industrija dala vetar u leđa kada je u pitanju fimska karijera. Na Kanskom festivalu 2012. godine dobitnik je nagrade za najboljeg glumca za ulogu u ostvarenju "Lov".

 

 

Iako se u javnosti često govori isključivo o njegovim poslovnim uspesima, ne možemo a da ne spomenemo Madsovu suprugu Hane Jakobsen, plesačicu i koreografkinju sa kojoj se u ljubavi od davne 1987. godine.

 

Glumac je jednom prilikom u javnosti ispričao kako je izgledao njihov prvi susret na setu u kojem je glumio ženu.

 

— Mora da su se tad dogodile neke frojdovske stvari. Bio sam Kineskinja i mislim da sam bio prilično zgodan. Imao sam ženske noge — nasmejao je svojevremeno publiku.

 

 

Hane i Mads zavetovali su se na večnu ljubav 2. decembra 2000. godine, a porodični dom nalazi im se u rodnoj Danskoj, iako sve slobodno vreme provode na Majorci gde su kupili još jednu kuću. 

 

Par je dobio dvoje dece, ćerku Violu i sina Karla koji se veoma retko pojavljuju u medijima.

 

Mekelsenovi se na premijerama i crvenom tepihu pojavljuju ruku pod ruku, a ove fotografije su omiljene čitavoj familiji.

 

Glumca početkom naredne godine možemo gledati u ostvarenju "Fantastične zveri - Tajne Dambldora" koji će po mišljenju filmskih kritičara oduševiti ljubitelje naučnofantastičnih žanrova.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

makonda-tracker