slika i prilika

Veoma liči na slavnog DEKU, a studira i živi u Parizu: Upoznajte UNUKA legendarnog glumca Velimira Bate Živojinovića

4

Voljeni unuk je čak i ime dobio po istaknutom dramskom umetniku kojeg su svi obožavali.

foto: Dragana Udovičić
foto: Dragana Udovičić

Legendarni glumac i velikan stare Jugoslavije, Velimir Bata Živojinović i pored zavidne profesionalne karijere koja je trajala decenijama, uspeo je da održi idličan brak sa suprugom Lulom Živojinović, a tokom zajednice dobilu su dvoje dece, sina Miljka i ćerku Jelenu koji su im podarili četvoro unuka.

 

Unuk Velimir dobio je ime po slavnom deki koji mu je tokom odrastanja bio uzor i motivacija, ali i pored umetničkog dara koji je nasledio odlučio se da svoj život posvetu potpuno drugačijoj profesiji, te je upisao studije nauke i inženjerstva, na šta je otac Miljko naročito ponosan.

 

Velimir nekoliko godina živi u Parizu kako bi redovno pohađao predavanja na prestižnom fakultetu "Sorbona".

 

Svi smo srećni. Njegova je odluka da neće u glumce, upisao je zato nauku i inženjerstvo na Sorboni. Kreće od septembra, bože zdravlje. Svi mu želimo sreću — ovim rečima je svojevremeno Miljko opisao uspehe svog naslednika za Kurir.

 

Na Instagram profilu posvećenom pokojnoj Batinoj pokojnoj supruzi neretko možemo videti porodične fotografije, na kojima poziraju Velimir i Dina, a po mišljenju publike unuci veoma liče na istaknutog deku, naročito zbog crta lica i osmeha.

 

 

Živojinovići su pored slavnog glumca odrastali na specifičan način, ali svoje detinjstvo nikada ne bi menjali.

 

Mi smo odrastali u jednoj specifičnoj situaciji u odnosu na drugu decu, ali pošto smo imali zdrav i normalan odnos u porodici, živeli smo kao da je to najnormalnije. Kako smo sazrevali, shvatali smo kolika je to zapravo obaveza zbog oca i porodice, jer su sve oči bile uprte u nas. Imamo porodično nasleđe gde smo prihvatili sistem vrednosti koji su nam roditelji usadili. Majka je bila tu najzaslužnija, ona je od prvog trenutka bila s nama i kada je Bata bio na putovanjima i snimanjima. — rekao je svojevremeno Miljko za Kurir.

 

 

 

 

 

 

 

 

makonda-tracker