VANVREMENSKI MOMENTI

Beba Lončar, Milena Dravić, Bata Živojinović, Špela Rozin....Glumačka EKIPA koja će vas vratiti u neka bolja VREMENA

2

Ova fotografija predstavlja pravo bogatstvo ukoliko se uzvišena umetnost i darovitost sagleda sa tačke ljubitelja kinematografskog stvaralaštva.

foto: ATA Images
foto: ATA Images

Legende jugoslovenskog glumišta koje su obeležile jednu eru sirove umetnosti, vanvremenskih kinematografskih dela, istinskog požrtvovanja, besprekorne darovitosti ostavile su duboki trag na sve ljubitelje kvalitetnog glumačkog izraza. a među njima su se našli Velimir Bata Živojinović. Desanka Beba Lončar, Milena Dravić, Špela Rozin, Miha Baloh koji su godine proveli na "Pozorišnoj akademiji u Beogradu", koja je iznedrila izvanredne stvaraoce širom regiona.

 

Ova neponovljiva imena nakon prvih studentskih filmova i rola neretko su dane provodili razmenjujući utiske, iskustva, literaturu, a jednog jesenjeg dana nastala je i zajednička uspomena nasred Knez Mihajlove koja je pravi trag vremena.

 

 

Milena Dravić i Beba Lončar bile su san svakog nadahnutog jugoslovena, dok je ljupka Špela Rozin bila diva Slovenije. Velimir i Miha Baloh bili su zaštitnički nastrojeni prema koleginicama, a čitavog života pratio ih je glas džentlmena koji su osvajali svojom neposrednošću i vanserijskim smislom za humor.

 

Publika i danas s ponosom gleda ostvarenja fantastičnih umetnika, a filmovi poput  "Ljubav i moda", "Peščani grad", "Nevidljivi bataljon", "Kozara", "Hasanaginica" nikada ne ostavljaju bez emocija.

 

 

 

 

 

makonda-tracker