icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

dobra dela žive

"Najlepše i najteže je biti MAJKA": Udovica Nebojše Glogovca iskreno o životu i uspomenama na vanvremenskog umetnika

Podeli:

Milica Glogovac čuva uspomena na svog pokojnog supruga, a ćerkica Sunčica joj je najveća motivacija u životu.

foto: Antonio Ahel/ATAImages
foto: Antonio Ahel/ATAImages

Udovica slavnog glumca Nebojše Glogovca veoma retko se pojavljuje u javnosti, a kada to učini publika biva oduševljena uspomenama koje su u vezi sa vanvremenskim umetnikom. 

 

Šarmantna Milica ovog puta govorila je o prezimenu koje je krasi.

 

"Veoma sam ponosna na prezime koje nosim. Ono je i odgovornost i ljubav. Ja sam inače Crnogorka, rođena na Cetinju i to uvek s ponosom ističem, a ovde se kamufliram naglaskom. U Beograd sam došla da bih studirala, kao što mi iz tih krajeva volimo", istakla je i dodala da je veoma srećna zbog inicijative da Nebojša dobije ulicu sa svojim imenom.

 

"Inicijativa Jugoslovenskog dramskog pozorišta bila je da Nebojša dobije ulicu i uputili su je Gradu. Mislim da je sada u toku neka birokratska procedura, nisam upućena, ali sigurna sam da će se to dogoditi jer verujem da bi to ljudi voleli. Volim da odvajam njegov lik i delo od onoga što smo bili mi, ali naravno da bih bila srećna da ćerki kažem:

 "Ovo je ulica koja nosi ime tvog tate". To bi bilo lepo. On to zaslužuje i sigurna sam da svi mislimo da mu to i pripada. Treba da odnegujemo bolje i trajnije vrednosti. On je heroj i legenda, važan primer mladim ljudima. Bio je to i ostao. Verujem da dobra dela žive."

 

Nebojša Glogovac
foto: Nemanja Pančić

Milica ističe da joj je najveća motivacija ka svetlijoj budućnosti naslednica Sunčica koji je dobila sa glumcem.

 

"Sunčica je 1. oktobra napunila pet godina. Ime joj potpuno odgovara, jer sunce daje život, a ona je moj život. Najlepše je i najteže biti majka. Preselile smo se u Novi Beograd, kraj reke, da smo blizu gradu ali bliže prirodi", završava Glogovčeva supruga za K1 televiziju.

 

Nebojša je bio otac troje dece, sinova Miloša i Gavrila iz prvog braka i devojčice Sunčice.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Inicijalizacija u toku...