CELA SRBIJA JE ZAJECALA S NJIM

"LEPI GLOGI... MOGU LI DA GA POMILUJEM?" Bolni trenutak u kom se Vlasta pred kamerama slomio zbog smrti Nebojše Glogovca

0

Među onima koji nisu mogli da obuzdaju tugu u javnosti nakon preranog odlaska slavnog Nebojše Glogovca bio je njegov kolega iz Jugoslovenskog dramskog pozorišta Vlastimir Vlasta Velisavljević

foto: Damir Dervišagić
foto: Damir Dervišagić

Slavni Vlasta, koji nas je napustio danas, u 95. godini, spadao je u glumce koje su svi obožavali, a posebno njegove kolege.


On je imao divan odnos s mnogim glumcima, a sam je neizmerno voleo Nebojšu Glogovca, koji nas je nakon borbe s kancerom napustio 2018. godine. Vlasta je bio skrhan i, iako se trudio da izađe u susret novinarima, jedva govorio.

 


Teško je uopšte i govoriti o tome... Bolje bi bilo da je on na mom mestu, pa da on priča nešto... Ne znam šta da vam kažem, nepravda je to velika. Raditi sa Glogovcem... Šta to sad znači? Ništa... — bio je vidno rastrojen i tužan Vlasta u emisiji "150 minuta".


On je istakao da je Glogovca poslednji put video u Rijeci, gde su zajedno proveli par dana.


Ja nisam znao da je to poslednji put. Nepravda... Šta da vam kažem... — nije krio Vlasta tugu.

 

Vlasta Velisavljević
foto: Damir Dervišagić

Ipak, najemotivniji trenutk dogodio se u jutarnjem programu TV Prva, gde je Vlasta tokom razgovora, ugledavši na ekranu svoju fotografiju s Nebojšom Glogovcem nastalu tokom jedne predstave, zaplakao, pružio ruku ka ekranu i rekao:


Lepi Glogi... Mogu ja da ga pomilujem?

 

 

makonda-tracker