ispovest

Teško je podnosila svađe svojih roditelja: Marija Šerifović otvorila dušu i ispričala kakvo je detinjstvo imala

0

Pevačica je otkrila kakvo je detinjstvio imala, kako je na nju uticao posao njenih roditelja kada je bila mala i koliko su je pogađale rasprave Verice i Rajka.

foto: Instagram
foto: Instagram

Marija Šerifović važi za jednu od najtelentovanijih pevačica na domaćoj javnoj sceni. Ona je pored pop muzike koju snima i najčešće peva, dobra interpretatorka narodnih pesama što potvrđuju i njene kolege. 

 

Najviše vremena kada je bila mala provela je sa svojom bakom, sa očeve strane koja je brinula o njoj do njene četrnaeste godine. Marija je istakla da je ljubav između njih bila neverovatna, a i da su joj roditelji nedostajali kada je bila dete i ovim počela priču za Blic. 

 

 

- Verica i Rajko su mi najviše nedostajali kada sam bila baš mala, jer su tada puno radili. Po dva-tri meseca su pevali u hotelu u jednom gradu, pa onda u drugom... Bila su mi uskraćena i letovanja i zimovanja sa njima, jer nisu imali vremena za putovanja. Posao muzičara je težak, baš iz razloga što ne možemo da budemo na pravom mestu u pravo vreme. Zato od mog punoletstva pa do danas nadoknađujem propuštena putovanja.

 

Ona se osvrnula i na svađe svojih roditelja koje je, kako kaže teško podnosila:

 

- Svako dete u pubertetu teško doživljava svađe roditelja. To je nešto sa čime se i roditelji teško nose, pa nastane haos. Normalno je da neko ko ima 7 ili 15 godina traumatično reaguje na svađu, dreku... - priseća se Marija detinjstva i nastavila:

 

Marija Šerifović
foto: M. M./ATAImages

 

- Ne postoji porodica koja nema bar jednog problematičnog člana. Ali bezveze je suditi, bilo da je reč o mom ocu ili nekom trećem. Početak i kraj svega je da su to naši roditelji. Ne mogu da ih biram, ne mogu da ih menjam, a najznačajnije od svega je što ih nikada ni ne bih zamenila. Svako od nas nosi svoj krst i sudbinu, pa u skladu sa time i živi. Meni je sada lepo, napravili su od mene zadovoljnu osobu, a kako se oni nose sa svime što je bilo u prošlosti, morate njih da pitate 

 

Iako mnoga deca teško doživljavaju razvode svojih roditelja i takve stavri im predstavljaju ozbiljne prekretnice u životu, Marija se nije previše osvrtala na to kada je između njenih roditelja došao kraj braka:

 

Marija Šerifović
foto: Damir Dervišagić

 

- Imala sam 17 ili 18 godina kada su se moji razveli. Bila sam saglasna sa njihovom odlukom jer sam uvek više za zdrav razvod nego za nezdravu sredinu u kojoj dete odrasta. Bolje je da ljudi nisu zajedno onog trenutka kada nestane pažnje, ljubavi, razumevanja, strasti... Smatrala sam da će i oni imati bolji odnos kada se razvedu. Da budem iskrena, tada me njihov razvod nije ni zanimao, jer je u mojoj glavi kretao moj život, moj početak, moja muzika, moj put. Bila sam u fazonu: "Radite šta hoćete." Odmah sam počela da radim, pa nisam imala vremena ni za kakve traume zbog svega što se izdešavalo - kaže Marija za Blic.

 

makonda-tracker