PROFIT I ZABAVA

JEDNI IH OSUĐUJU, A DRUGI SA ODUŠEVLJENJEM GLEDAJU: Evo koje javne ličnosti su od YOUTUBE kanala napravile BIZNIS

0

Sadržaje koje plasiraju postaju viralni za nekoliko sati, a pregledi neumoljivo rastu.

foto: Instagram
foto: Instagram

S obzirom na to da živimo u digitalnoj eri, koja tom brzinom evoluira da nismo u stanju da ispratimo sve novitete, za takozvane virtuelne inovatore, upravo ona donosi višestruke benefite i prosperitet.

 

Nakon instant influensera koji su preko noći dobili i medijsku pažnju, sve više estradnih umetnika odlučuje da kao dodatni izvor prihoda i konekcije sa publikom svih generacija uspostavi upravo preko youtube platforme.

 

Među prvima su svoj kanal otvorile voditeljke Slagalice, Marija i Kristina, koje od 2016. godine damama prezentuju teme u vezi sa majčinstvom, trudnoćom i svakodnevnim preokupacijama. Danas se njihova dobra zabava pretvorila u dodatni posao, a zajednica broji više od 30 hiljada ljudi.

 

Marija Veljković
foto: Instagram

Pevačica Ksenija Mijatović koja se sa muzičke scene povukla pre više od decenije, nakon diplomiranja psihologije i usavršavanja na polju psihoterapije, danas vodi uspešan kanal, gde svojim savetima pomaže osobama sa niskim samopouzdanjem i depresivnim mislima. 

 

 

Ipak, najveće iznenađenje u influens svetu bile su Marija Šerifović i Anabela Atijas, koje su odlučile da pokažu sebe u drugom svetlu publici sa društevnih mreža. 

 

Marija Šerifović
foto: screenshot/k1

Šerifovićeva je nakon nešto više od godinu dana postala dominantna na youtubeu, ali i ogromna pretnja dugogodišnjim virtuelnim kolegama.

 

Atijasovu možemo nešto ređe videti na snimcima, ali je ispunila želju naslednici Blankici, koja je želela da mama postane youtube zvezda.

 

Na ovu temu se na socijalnoj platformi Tviter mogu pročitati oprečna mišljenja, dok ih jedni podržavaju i motivišu, ima i onih koji ove podvige karakterišu kao nezasitost i žudnju za materijalnim dobrima.

 

Anabela Atijas
foto: Damir Dervišagić

 

Da li vi pratite neke od ovih dama?

 

 

 

makonda-tracker