"sačuvaj tajnu..."

MISTERIOZNA smrt koja je potresla estradu: Telo našeg pevača NIKADA nije pronađeno, a detalji su JEZIVI

0

Na adresu porodice je, nekoliko dana nakon smrti, stigla poruka u kojoj je pisalo: Mnogo vas volim, oprostite mi. Niko ni danas zasigurno ne zna šta se dogodilo Dušanu Kostiću, pevaču narodne muzike.

foto: Printscreen
foto: Printscreen

Pesma "Sačuvaj tajnu, ljubavi moja" i dan-danas možemo čuti na različitim veseljima. Peva je i Aleksandra Prijović, a zanimljivo je da je uz nju Milica Todorović slomila čašu na proslavi tridesetog rođendana.

 

Tu pesmu otpevao je davnih dana pevač narodne muzike Dušan Kostić.

 

 

Njega, nažalost, ne možemo već dugo čuti kako je uživo peva jer je preminuo u maju 1996. godine, ali njegova smrt i dalje je misteriozna i pod velom tajni.

 

 

Kratak policijski izveštaj naveo je da se smrt desila 13. maja 1996. godine, oko 18.50 časova. Ipak, Dušanova smrt ima više različitih verzija i niko nije siguran šta se tu tačno zbilo...

 

Dušan Kostić
foto: Printscreen

Verzija koja je za mnoge bila najverovatnije jeste da je pevač izvršio samoubistvo. Navodilo se kako je viđen pri skakanju preko ograde Pančevačkog mosta. Očevidac skoka je pak policiji rekao da nije siguran kako je pevač bio taj koji je izvršio samoubistvo.

 

Njegovo telo nikada nije pronađeno.

 

Prema drugoj verziji, Dušana su ubili, a samoubistvo iscenirali. Treća verzija je prilično čudna; navodilo se da je Dušan iscenirao samoubistvo i zbog dugova pobegao u inostranstvo!

 

Iza Dušana su ostale supruga i ćerke. Ni one nisu mnogo toga razumele. Na mestu neseće je nađena i torbica sa Dušanovim dokumentima, a bila je suva.

 

 U celom slučaju ima mnogo nelogičnosti. Jedini svedok navodnog samoubistva nije siguran da je to bio Duško. On je izjavio da je samo video nekog čoveka kako skače.

 

I taj deo je obavijen sa mnogo tajni. Torbica i dokumenta su bili potpuno suvi, a njegovo telo nikada nije pronađeno ― ispričala je supruga pokojnog glumca.

 

Još jeziviji momentat desio se nekoliko dana posle tragedine. Naime, na adresu njegove udovice, Duškovih roditelja, kao i žene s kojom je provodio poslednje dane života, stiglo je jedno pismo bez potpisa i pečata.


 Mnogo vas volim, oprostite mi ― kratko je pisalo.

 

 

makonda-tracker