životna priča

Desimir Stanojević bi danas napunio 70 godina: Čuveni glumac uživao je u bračnoj idili, a iza sebe ostavio je dve ĆERKE

1

Harizmatični umetnik rodom iz Niša godinama je oduševljavao publiku putem malih ekrana, a ulogom Vukašina u hit seriji "Srećni ljudi" zauvek je osvojio srca svih generacija.

foto: Youtube Printscreen
foto: Youtube Printscreen

Jedan od najvoljenijih glumaca stare Jugoslavije Desimir Stanojević na današnji dan napunio bi 70 godina, ali je pre nesto više od godinu dana publiku zatekla vest da je umetnik preminuo.

 

Glumac je najviše simpatija pobrao ulogom u čuvenoj seriji "Srećni ljudi", gde je tumačio lik dobrodušnog Vukašina Golubovića.

 

Desimir je rođen u Nišu gde je proveo detinjstvo i mladost, dvadeset godina bio je član Narodnog pozorišta u svom rodnom gradu, a potom je vek proveo u Pozorištu na Terazijama.

 

Bio je osnivač Omladinskog pozorišta u Nišu pod nazivom "Treća polovina", odakle su se iznedrili izvanredni talenti i glumci. Višestruki doprinos ovoj instituciji dogodio se kada je Stanojević organizovao igranje mjuzikla "Cigani lete u nebo", "Violinista na krovu."

 

Ljubitelji domaće kinematografije imali su prilike da ga gledaju u ostvarenjima "Lager Niš", "Novogodišnja priča"," Prvaci sveta".

 

Desimir Stanojević
foto: Marina Lopičić

Desimir je veoma retko u medijima govorio o privatnom životu, a godinama je bio u braku sa suprugom Nadom, sa kojom je dobio dve ćerke Ninu i Sanju.

 

Starija naslednica Nina udata je za glumca Zorana Ćosića koji je bio veoma blizak sa Stanojevićem, te ga je njegova smrt veoma zabolela.

 

Pre nekoliko godina Desimir se tokom intervuja osvrnuo i na odnos sa zetom koji je bio veoma poseban.

 

"Imao sam sreću da je moj prvi zet, Ninin muž, Zoran Ćosić moj kolega glumac. Od prvog dana imali smo o čemu da pričamo, a da ja ne budem strogi otac, a on uplašeni zet. Moje iskustvo sa tastom, koji je bio strog i poslovan, a ja mlad i zelen učinio je da budem drugačiji. Moj tast je i dva dana pred svadbu tražio da Nada dođe kući u devet uveče. Prvih dvadeset pet godina našeg braka proteklo je kao ozbiljan tast i neozbiljan zet. Sada, posle 36 godina braka, došli smo do dobrih familijarnih odnosa" — istakao je svojevremeno Stanojević.

 

 

 

 

 

 

 

makonda-tracker