uzbudljivo

Bila je uz Tita do poslednjeg dana: Snežana Savić otkriva sve što ste hteli da znate o seriji Jovanka i tajne SLUŽBE

0

Snežana Savić veoma je ponosna na lik Jovanke Broz koji je dočarala na pravi način, a kako ističe ovakvu ulogu čekala je godinama.

foto: RTS printscreen
foto: RTS printscreen

Igrano - dokumentarna serija "Jovanka i tajne službe" već nakon prve epizode oduševila je gledaoce putem malih ekrana kako zbog do sada neviđenih detalja treće supruge Josipa Broza Tita, analitičara, istoričara, tako i sjajne glumačke ekipe koja je svojim talentom, uverljivim transformacijma i emocijama građanima približila pravu nit Jovankinog života, a glavnu ulogu tumačila je Snežana Savić kojoj je upravo ovaj lik bio veoma izazovan i inspirativan, što je i potvrdila. 

 

"Ovo je uloga na koju sam najponosnija u svojoj karijeri. Smatram da je veliki glumački zalogaj igrati Jovanku Broz i sa nestrpljenjem očekujem epizode u kojima ću ja zaigrati. U prvom delu serije mladu Jovanku igra Milica Tomašević, dok ja počinjem da se pojavljujem od pete epizode i tada ću glumiti Jovanku koja je već tada odvojena od Tita silom prilika. Igram samo jednu scenu u kojoj se srećem sa Titom, tačnije Nebojšom Dugalićem, dok sve ostale scene prikazuju Jovanku, usamljenu i skrhkanu" – rekla je Savićeva i priznala da će ljubitelji istorije biti iznenađeni tokom ove serije.

 

Snežana Savić
foto: Antonio Ahel/ATAImages

"Dogodiće se mnogo toga. Pokrenuće se tajne koje do sada nisu bile iznete u javnost. Dogodiće se razni sukobi koji prate seriju, između ostalog pokreće se i pitanje o tome da li je Jovanka spremala državni udar, jer su je Titovi bliski saradnici oklevetali upravo za to." – ističe Snežana glumica i dodaje:

 

"Ljudi su govorili da Jovanka utiče na Titovo zdravlje i da mu ona pogoršava stanje u kom se nalazi. U jednom trenutku će je i izolovati u mračnu kuću koja prokišnjava i koja se nalazila u užasnom stanju. Tako je živela pred kraj svog života i to je zaista strašno. Sve vreme je ispred trošne kuće imala obezebeđenje bez kojeg nije mogla da izađe. Stalno su je nadgledali, pratili svaki njen korak, morala je da ih pita kada bi trebala da izađe iz kuće. Živela je u kući bez grejanja, strašan period za nju." – završava glumica.

 

Lik Josipa Broza Tita pripao je sjajnom umetniku Nebojši Dugaliću, dok je Jovanku iz mladosti tumačila glumica Milica Tomašević.

 

 

 

 

 

 

 

makonda-tracker