realno stANJE

ZAVOLELI SMO JE KAO HRABRU DARU IZ JASENOVCA: Malena Biljana živi u teškim uslovima na selu, ali je srećna!

0

Srećna je što ima brata i sestru, sa kojima provodi najviše vremena.

foto: Youtube Printscreen
foto: Youtube Printscreen

Trinaestogodišnja devojčica Biljana Čekić oduševila je javnost nakon premijere filma "Dara iz Jasenovca", maestralno odigranom ulogom i emocijom koju je prenela preko filmskog platna.

 

Mlada glumica  živi sa samohranim ocem, sestrom Dajanom (15) i bratom stefanom (11) u veoma teškim uslovima u selu Sreflije nedaleko od Kozarske Dubice.

 

Ustaje svakog jutra pre šest kako bi na vreme stigla u školu. Kada joj se završe časovi, žuri kući da pomogne ocu oko stoke i ostalih poslova. Odrasta bez ijednog prijatelja jer u selu nema druge dece, osim njenog brata i sestre.

 

"Najbolji prijatelji su mi brat Stefan i sestra Dajana. Sa ostalim drugarima se viđam samo kada smo u školi, zove se 'Vuk Karadžić' i u nju idu deca iz svih sela raštrkana oko Kozarske Dubice. Tako da školske drugove viđam samo u školi, nema ovde kod nas proslava, žurki... Navikla sam tako, ne znam drugačije. Za rođendane nekako uspemo da se okupimo i to je sve. Tako vam se ovde živi, nije vam ovo Beograd", rekla je skromna Biljana.

 

Biljana Čekić
foto: PRINTSCREEN/TV PRVA

Nijednu ocenu nije dobila zbog trenutne popularnosti, već se za svaku svojski potrudi.

 

"Budim se oko šest, a u pola sedam krećem na stanicu, do koje moram peške nešto oko kilometar i po. Tamo brata i mene čeka autobus kojim se vozimo do škole. To je nekih sedam kilometara dalje. Stižemo uvek na vreme za prvi čas, jer vozač autobusa posle nas mora da ide i po decu iz drugih sela", objasnila je ona i dodala:

 

"Čim dođem iz škole, odmah radim domaći zadatak i učim lekcije koje smo tog dana radili. Onda malo sa sestrom pospremim kuću kako bih pomogla ocu, baki i deki. Nahranimo ovce, pa tek onda sestra, brat i ja možemo da se igramo", rekla je Biljana i otkrila da sa bratom i sestrom uglavom igra "Monopol", a kada je lepo vreme obožava da bude napolju i vozi bicikl.

 

"Uživamo, srećni smo! Ne treba nama mnogo da bismo bili zadovoljni. Najvažnije je da smo zajedno brat, sestra i ja", rekla je devojčica.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

makonda-tracker